Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Ζημιές σε 10 σπίτια – Να γίνει σοβαρή κουβέντα για αρμοδιότητες και πρόληψη

Περάσαμε ήσυχο βράδυ γιατί καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά χθες στις 9, είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Όπως είπε η φωτιά ξεκίνησε από την Πλάκα Κερατέας από εμπρησμό διέσχισε πολλά χιλιόμετρα πυκνού πευκοδάσους, έκαψε το Μαρκάτι και έγινε μάχη σε Καμάριζα και Σιντερίνα για να μην περάσει στο δρυμό. Με τη συνδρομή των εναέριων αλλά και τη σημαντική βοήθεια των μηχανημάτων που έκαναν αντιπυρική ζώνη και απετράπη η επέκταση προς Ανάβυσσο και κυρίως χάρη στην αυταπάρνηση εθελοντών και πυροσβεστών καταφέραμε να τη σβήσουμε, είπε ο κ. Λουκάς.

Όπως είπε υπάρχουν 10 σπίτια που υπέστησαν ζημιές αλλά όχι ολοσχερείς γιατί υπήρξε άμεση επέμβαση. Όπως  είπε σήμερα θα έχουμε αποτίμηση για τα καμένα στρέμματα, ενώ όσον αφορά τις καταγγελίες για εμπρησμό σημείωσε πως υπάρχουν μαρτυρίες από δυο υπαλλήλους που έχουν καταθέσει σχετικά και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής ευχαρίστησε την περιφέρεια Αττικής που έστειλε ένα «μηχάνημα θηρίο» όπως είπε χαρακτηριστικά, το οποίο άνοιξε αντιπυρική ζώνη και ζήτησε να γίνει μια σοβαρή κουβέντα όσον αφορά στις αρμοδιότητες από τον Σεπτέμβριο ώστε να μπορεί να υπάρξει πρόληψη.

«Όπου υπήρχαν δρόμοι δεν κάηκαν. Η προηγούμενη φωτιά ήταν το 1993. Τα πεύκα είχαν φυτρώσει δίπλα δίπλα σαν μαρούλια, η φυσική αναδάσωση δεν είχε αφήσει περιθώρια για περάσματα και στην ουσία είχαμε ένα φυσικό δυναμίτη από καύσιμη ύλη. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε για να είμαστε θωρακισμένοι και δεν πρέπει να έχουμε εμπλοκή στο έργο μας» είπε.

Σε σχέση με το ρεύμα και το νερό υπήρξε πρόβλημα, «ωστόσο είχαμε μια αντλία και βοηθηθήκαμε. Η όλη προσπάθεια ανέδειξε και τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος