Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού: Ίσως και 200.000 τα καμένα στρέμματα στo δήμο μας – Συγκινούν οι νεαροί εθελοντές

Πυκνός καπνός έχει καλύψει την Ιστιαία καθώς δύο μέτωπα συγκλίνουν προς την πόλη. Μια βασική γραμμή άμυνας στην οποία δίνεται τιτάνια μάχη είναι στις Καματριάδες, ώστε να μη φύγει προς τα δυτικά η φωτιά και φτάσει στις παρυφές.

Είναι μια γραμμή στα πέντε χιλιόμετρα την κρατάμε εδώ και δυο μέρες με τα πυροσβεστικά και τα χωματουργικά μηχανήματα και τους κατοίκους, είπε φανερά καταβεβλημένος από την πολυήμερη μάχη ο κ. Ιωάννης Κοτζιάς δήμαρχος Ιστιαίας επαναλαμβάνοντας ότι εάν τα εναέρια μέσα ήταν εκεί που έπρεπε από την Τετάρτη «δεν θα το ζούσαμε αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να λύσουμε το πρόβλημα».

Θα παλέψουμε μέχρι τέλους, να σώσουμε ό,τι μπορούμε γιατί την επόμενη μέρα πρέπει να μείνουμε όρθιοι είπε τονίζοντας πως το πιο συγκινητικό μήνυμα το δίνουν ομάδες εθελοντών με τόπο καταγωγής από την περιοχή που άφησαν τις πόλεις που κατοικούν και ήρθαν να βοηθήσουν.

«Αυτό-οργανώθηκαν και με εξοπλισμό δικό τους και σβήνουν μικροεστίες ώστε οι δυνάμεις να ασχολούνται με την κυρίως πυρόσβεση. Μας δίνει ελπίδα για το αύριο», είπε.

Μεταξύ αυτών και ο νέος μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ, Νίκος Παππάς όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο fb.

Ελπίδες να συγκρατηθεί η φωτιά από την αντιπυρική ζώνη

O κ. Κοτζιάς ανέφερε πως κόπηκαν με πρωτοβουλία των κατοίκων πάνω από 1000 δέντρα για να διανοιχθεί αντιπυρική ζώνη που θα ανακόψει τη φωτιά καθώς το άλλο μέτωπο που ανησυχεί είναι της Γαλατσώνας. «Υπάρχει και η φυσική οχύρωση της πόλης από τον ποταμό. Καλό είναι να μην φτάσουμε ως εκεί» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην καταστροφή είπε ότι πρόχειρες εκτιμήσεις του δασαρχείου έκαναν λόγο για 100.000 στρέμματα καμένα στο βόρειο τμήμα δυο μέρες πριν, μόνο στο δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού. «Μέσα σε αυτές τις μέρες ίσως έχουν καεί άλλα τόσα», είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος