Δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Δ. Παπαγγελόπουλος: Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis. Απέτυχαν.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου σε δήλωσή του αναφέρει:

«Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis. Απέτυχαν. Η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή. Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν».

Συνήγοροι Δ. Παπαγγελόπουλου

Οι Μανώλης Ροδουσάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δήλωσή τους, αναφέρουν:

«Η σημερινή απόφαση του ειδικού δικαστηρίου έρχεται να ενταφιάσει οριστικά και αμετάκλητα το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέως μας ένα κατηγορητήριο που συντάχθηκε από μία ομάδα σκευωρών που ενοχλείται όταν ελέγχεται. Η απόφαση του δικαστηρίου επέβαλε μόνον χρηματική ποινή εξευτελίζοντας το νόημα της οποιασδήποτε απαξίας των δύο περιπτώσεων για τις οποίες κάτ’ οριακή πλειοψηφία ο εντολέας μας κρίθηκε ένοχος. Εκρίθη ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική πράξη κατάχρησης εξουσίας εκρίθη αθώος για τις τέσσερις από τις έξι συνολικά υποπεριπτώσεις του ενός πλημμελήματος στις δύο που κριθεί ένοχος αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά και εν τέλει επιβληθηκε μόνον χρηματική ποινή».

Σχετικά Άρθρα:

Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Δ. Παπαγγελόπουλος και επιβολή προστίμου 10 χιλ. ευρώ – Αθώα η Ε. Τουλουπάκη

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει ξανά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου α λα καρτ – Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για την καταδίκη και δεύτερου υπουργού του

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος