Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε 14χρονη – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Array

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε 53χρονος αστυνομικός που συνελήφθη σε νησί του βορείου Αιγαίου κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη, καθώς και για προσέλκυση ανήλικων για γενετήσιους λόγους. Μετά από έρευνες κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Είχε προηγηθεί η σχετική καταγγελία ενός 14χρονου κοριτσιού και των γονέων της. Ο 53χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛΑΣ για επίορκους

Με ανάρτησή του στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση σχολιάζοντας πως «δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους».
«Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία» προσθέτει.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής της συγκεκριμένης υπόθεσης, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερευνά ενδελεχώς όλες τις καταγγελίες για αστυνομικούς που δεν τιμούν τη στολή τους.

Όλες οι πτυχές της υπόθεσης

Ο 53χρονος που υπηρετεί ως Αρχιφύλακας συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ η αποκάλυψη της δράσης του έγινε όταν η μητέρα της 14χρονης αντιλήφθηκε στο κινητό της κόρης της συνομιλία του παιδιού με ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook.

Ο 53χρονος το χρησιμοποιούσε για να μιλάει με 14χρονη μαθήτριά του, χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους γονείς της. Τα στοιχεία που συνέλεξαν σε βάρος του οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προκαλούν αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος “από τον Απρίλιο του 2022 ο προπονητής προθυμοποιούνταν και αναλάμβανε να επιστρέψει την ανήλικη κόρη μου στο σπίτι, τακτική την οποία ακολουθούσε και απέναντι σε άλλες ανήλικες αθλήτριες, ενώ παράλληλα άφηνε την κόρη μου τελευταία παρότι αυτό δεν ήταν λογικό βάσει του δρομολογίου”.

Πριν από 20 ημέρες οδήγησε την 14χρονη σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια την έγδυσε και τη βίασε. Εκείνη τον παρακαλούσε να την αφήσει να φύγει αλλά αυτός συνέχιζε.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Eίχε προβεί σε θωπεία σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης

κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε και μία συμμαθήτρια του 14χρονου κοριτσιού, που επιβεβαίωσε την τακτική του αστυνομικού με τα δρομολόγια, ενώ περιέγραψε και μία δική της εμπειρία.

“Ενώ ήμασταν οι δυο μας στο αυτοκίνητό του, μου έσφιξε το μηρό και μου είπε ‘άντε καληνύχτα τώρα’, συμβάν που με έκανε να αισθανθώ άβολα. Δεν έδωσα έκταση γιατί συχνά όταν μιλούσε στα κορίτσια της ομάδας και ήθελε να τα παρηγορήσει τα ‘χάιδευε στα μπράτσα ή στους μηρούς” κατήγγειλε η συμμαθήτρια του θύματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή από όπου πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος