Δικηγόρος πιλότου: “Αναμενόμενη η απόφαση για την επιμέλεια – Δεν επιβεβαιώνουμε τα δημοσιεύματα της Daily Mail” (video)

Για το θέμα της ανάθεσης της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας στους γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν καθώς και τα επικριτικά δημοσιεύματα της Daily Mail μίλησε στην ΕΡΤ ο συνήγορος υπεράσπισης του καθ’ ομολογίαν δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

“Ήταν κάτι το αναμενόμενο και φυσικά η απόφαση είναι σεβαστή. Η Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και αυτή είναι η θέση του εντολέα μου. Γνώμονας πάντοτε γι’ αυτόν, όπως μου λέει, είναι το καλύτερο για το παιδί”, ήταν η πρώτη δήλωση του δικηγόρου.

Μιλώντας στην εκπομπή “Από τις έξι” ο κ. Παπαϊωαννίδης ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν σχολίασε το βαρύ κατηγορητήριο που υπάρχει στο σκεπτικό της απόφασης της εισαγγελίας ανηλίκων. “Δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του γιατί βρίσκεται στο κατάστημα κράτησης. Προφανώς υπάρχει αποδοχή της διατάξεως, αλλά η Δικαιοσύνη είναι αυτή που κρίνει και αυτή είναι που θέτει τους όρους”.

Να σημειωθεί ότι το σκεπτικό της Εισαγγελίας ανηλίκων αναφέρεται για το καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά: “Η συγκρότηση του χαρακτήρα υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η εγκληματική συμπεριφορά του δύναται οπωσδήποτε να επηρεάσει την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο έχει ήδη θυματοποιήσει”.

Γνώμονας για όλους το καλύτερο για το παιδί

“Το μόνο σίγουρο είναι το καλύτερο για το παιδί από όλους”, είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης αναφορικά το δικαίωμα επικοινωνίας των παππούδων, από την πλευρά του δράστη, με το ενός έτους κοριτσάκι.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο και την Daily Mail, με τους άσχημους χαρακτηρισμούς που φέρεται να είχε κάνει η δολοφονημένη Καρολάιν σε ένα κωδικοποιημένο ημερολόγιο, ο συνήγορος του συζυγοκτόνου είπε ότι δεν τα επιβεβαιώνει ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολέας μου:

“Η δικογραφία έχει ένα συγκεκριμένο κατηγορητήριο, έχουμε λάβει γνώση και έχουμε καταθέσει επ’ αυτό. Οτιδήποτε άλλο δεν σχετίζεται με τη δικογραφία”, τόνισε ο κ. Παπαϊωαννίδης, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο δεν έχει συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο και βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος