Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Εισήγηση του εισαγγελέα για ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη – Προτείνει αθώωση των αστυνομικών

Την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Σωτήρης Μπουγιούκος. Αντίθετα ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο.

Ο εισαγγελέας αποτιμήσε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά και με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δικά τους σφοδρά χτυπήματα συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποιήσαν μηχανισμό στρες στο θύμα και οδήγησαν στον θάνατο του.

«Ενεργώντας με πρόθεση έριξαν με σφοδρότητα χτυπήματα στο κεφάλι του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ο πρώτος από τις 5 φορές που κλώτσησε, οι 3 βρήκαν το κάτω μέρος της τζαμαρίας του καταστήματος και το κεφάλι του Ζαχαρία Κωστόπουλου, ενώ ο δεύτερος συνολικά κλώτσησε εννέα φορές προς το κάτω μέρος του καταστήματος και το κεφάλι και 5 το πέτυχαν, προκαλώντας πόνο στον τελευταίο. Ήθελαν να προκαλέσουν τις βλάβες. Τα τραύματα συνδέονταν με το θάνατο και ο οργανισμός του αντέδρασε μέσω του μηχανισμού στρες. Ο θάνατος δεν θα επέρχετο αν δεν είχε πληγεί με αυτό τον τρόπο επανειλημμένα και με σφοδρότητα» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Εισήγηση του εισαγγελέα για ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη – Προτείνει αθώωση των αστυνομικών
Eurokinissi

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος