Δίκη για δολοφονία Ζ. Κωστόπουλου: Για πρωτοφανή μανία, μίσος και οργή κατά του θύματος κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας (video)

Η κατάθεση του 40χρονου αυτόπτη μάρτυρα, για την υπόθεση της δολοφονίας του  Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος, άνοιξε τη σημερινή 4η ημέρα της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Είδα μία μεγάλη μανία, μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος, μία οργή. Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλέφτη» κατέθεσε ο υπάλληλος σεκιούριτι και πρόσθεσε πως  πως δεν είδε το θύμα να κρατά μαχαίρι όσο βρισκόταν μέσα στο κατάστημα ενός εκ των κατηγορουμένων και πως, αφού κατάφερε να απεγκλωβιστεί χτυπημένος, σε αδυναμία και φανερά σε πανικό, «πήρε ένα γυαλάκι και το έτεινε αφηρημένα στον διασώστη ο οποίος έκανε πίσω» επισημαίνοντας πως αμέσως μετά «το έριξε κάτω, δεν υπήρξε καμία απειλή».

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας ένιωσε έκπληξη όταν είδε όσα γίνονταν στον πεζόδρομο στο σημείο που βρισκόταν το κοσμηματοπωλείο: «Ήταν μέσα ένας νεαρός, ο οποίος από αυτά που είδα, ήταν κοντά στο ταμείο και είχε πιάσει την ταμειακή μηχανή. Όχι να την παραβιάσει, προφανώς ήταν βαριά. Πήρε τον πυροσβεστήρα αλλά ήταν μάλλον κι αυτός βαρύς γιατί δεν ήξερε να τον χρησιμοποιήσει» ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε: «Η συμπεριφορά του ήταν να απεγκλωβιστεί, σα να μετάνιωσε που μπήκε. Ήταν σε υπερένταση και ταραχή. Δεν ήθελε να κάνει κάτι κακό, Ήταν σε κοινή θέα, ακάλυπτος χωρίς μια μάσκα και προσπαθούσε να βγει, όχι να μείνει μέσα ενώ έξω τον περίμενε κόσμος. Αν ήταν κλέφτης δεν θα ήθελε να βγει έξω».

Αναφερόμενος στα χτυπήματα που δέχθηκε ο ακτιβιστής από τον κοσμηματοπώλη και τον συγκατηγορούμενο του μεσίτη ο μάρτυρας είπε με βεβαιότητα πως πολλά από αυτά πέτυχαν στο κεφάλι το θύμα, που τελικά «έρποντας βγήκε από τη βιτρίνα στην οποία οι κύριοι είχαν ήδη κάνει φθορές.

Η υπεράσπιση των έξι κατηγορουμένων ανέφερε στο δικαστήριο πως υπάρχουν αντιφάσεις στη σημερινή κατάθεση του μάρτυρα με εκείνη που έδωσε στον Ανακριτή. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων είπαν πως ο 40χρονος είναι ανακόλουθος, καθώς περιέγραψε στο δικαστήριο στιγμιότυπα που έλαβαν χώρα πριν την παρουσία του στον χώρο και τόνισαν μεταξύ άλλων πως στην ανακριτική του κατάθεση ο 40χρονος αναφέρεται σε “γυαλί” ενώ σήμερα σε “γυαλάκι”.

Ο ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, Χρήστος Ευτυχιάδης, που διενήργησε τις ιστολογικές εξετάσεις σε όργανα του Ζακ Κωστόπουλου, απέκλεισε -καταθέτοντας στο δικαστήριο- οποιαδήποτε εκδοχή να προϋπήρχε ζήτημα καρδιακό ή άλλο που να εισέφερε στον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή.

Η δίκη συνεχίζεται.
Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος