Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη: Νέες περιγραφές βίας από τους μάρτυρες – «Μας βλέπει και ο Θεός» λέει η μητέρα του (video)

Με εντάσεις και συνεχείς διακοπές της διαδικασίας συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της υπόθεσης δολοφονίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η εισαγγελέας έκανε σύσταση να γίνει σεβαστό το δικαστήριο, ενώ μάρτυρας ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση, υποστηρίζοντας πως του έβαλαν λόγια οι αστυνομικοί και πως όλα γίνονταν «για πλάκα».

Ο πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής ήταν απρόθυμος να επιβεβαιώσει όσα είχε αρχικά καταθέσει και μόνο προς το τέλος παραδέχθηκε το περιστατικό με την ντουλάπα, μέσα στην οποία είχαν κλείσει τον Βαγγέλη.

«Τον πίεζαν να τραγουδήσει μέσα από την ντουλάπα και του πέταγαν κέρματα» είπε σχετικά, ενώ το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πρώτος μάρτυρας: «Οι πέντε της ομάδας των Κρητικών, λειτουργούσαν σαν συμμορία. Συμπεριφέρονταν στη Σχολή, λες κι ήταν μαγαζί τους. Είχα προειδοποιήσει τη Διεύθυνση» ανέφερε σχετικά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας μίλησε για «συγκλονιστικά λεγόμενα» της αδερφής του, η οποία, όπως είπε «με ιδιαίτερα αξιοπρεπή τρόπο, μετέφερε την αλήθεια της οικογένειας που είναι ότι δεν προσπάθησαν ποτέ να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα».

«Μας βλέπει και ο Θεός», αναφώνησε με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη, ενώ η αδερφή του, Ελένη, μεταξύ άλλων είπε: «Αυτά δεν είναι αστεία. Έβλεπε ο αδελφός μου τη δύναμη αυτών των παιδιών και δεν αντιδρούσε. Τα έδιωξαν από τη Σχολή και μετά τα ξαναπήραν κι αυτός υπέμενε… Δεν τον προστάτεψε κανένας!».

«Έχασα τον αδελφό μου. Δεν ξέρω πως και τι, έχασα και τους γονείς μου. Ο Βαγγέλης, μου είχε αναφέρει περιστατικό που του έριξαν κρασί. Ήταν ενοχλημένος», είπε ακόμη.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, παρενέβη ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, λέγοντας ότι η κόρη του είχε ακούσει πολλά «από ηθικούς και ανήθικους».

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Αργύρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος