Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ελένη Κονταξή εισηγήθηκε να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι αναιρέσεως που επικαλούνται οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Στις αιτήσεις τους στον Άρειο Πάγο οι δύο κατηγορούμενοι κάνουν λόγο για ακυρότητα και έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ότι δεν τηρήθηκε η δίκαιη δίκη και δεν υπήρξε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας για τα ελαφρυντικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη 15 συν 15 έτη για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, χωρίς ελαφρυντικά.
Για τα ελαφρυντικά η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως ορθώς απορρίφθηκαν τα αιτήματά τους για ελαφρυντικά. Δεν προκύπτει, είπε χαρακτηριστικά, ότι τέλεσαν αυτές τις πράξεις λόγω ανωριμότητας της ηλικίας τους. Το δικαστήριο τεκμηριώνει απολύτως την απόφασή του, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κονταξή.
Από την πλευρά τους, οι δύο συνήγοροι των καταδικασθέντων υποστήριξαν αναλυτικά τους λόγους αναίρεσής τους, που όμως δεν έγιναν δεκτοί.
Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη | ΕΡΤ
Διαβάστε επίσης: Ελένη Τοπαλούδη: Το χρονικό της άγριας δολοφονίας, η δίκη και οι ποινές
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος