Δίκη ψευτογιατρού: Σε εξέλιξη αγόρευση – καταπέλτης του εισαγγελέα ― «Προκάλεσε πλάνη στα θύματά του, απέσπασε 687.000 ευρώ»

Array

Προκάλεσε πλάνη στα θύματά του, από τα οποία κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια δράσης να αποσπάσει σχεδόν 700.000 ευρώ. Αυτό επεσήμανε σε μια αγόρευση καταπέλτη που είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του ψευτογιατρού.

Νωρίτερα ξεκίνησε ο εισαγγελέας να μιλά για την ουσία της υπόθεσης και τις βαρύτερες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ψευτογιατρός – τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Μαζί με τον 48χρονο, στο εδώλιο κάθονται ακόμη 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους κλινικάρχες, μέλη διοικητικού συμβουλίου κλινικών, ένας πρώην υπουργός και μια μοναχή.
Ο ψευτογιατρός που κατηγορείται ότι οδήγησε σε οδυνηρό θάνατο 12 πάσχοντες από ανίατες ασθένειες, στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε ανθρωποκτόνο δόλο, δήλωσε εμπειρικός γνωστής των βοτάνων και των φυσικών θεραπειών, που ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν τις ζωές τους στα χέρια του. Κατά τη διάρκεια της διήμερης απολογίας του τον περασμένο Ιούνιο, εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος, χωρίς να δείχνει ότι έχει επίγνωση του πόνου που έχει προκαλέσει σε 36 οικογένειες.
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος