Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό: Χειραγωγούσε μεθοδικά την ανήλικη, κατέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου

Η Σοφία Μπεκατώρου, που έφερε στο φως τον καταγγελλόμενο βιασμό μια 20χρονης σήμερα πρώην αθλήτριας ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της πριν από 12 χρόνια, κατέθεσε στο δικαστήριο.

«Μου είπε ότι στα 12 της τη βίασε. Μου είπε ότι υπήρχαν στοιχεία βίας και όσο η ίδια μεγάλωνε και αντιστεκόταν, τόσο πιο βίαιος γινόταν, λέγοντάς της ότι το θέλει» ανέφερε η χρυσή Ολυμπιονίκης.

Όπως ανέπτυξε λεπτομερώς η γυναίκα που πρώτη κατήγγειλε το βιασμό της από μεγαλοπαράγοντα της ιστιοπλοΐας και άνοιξε την πόρτα για το ελληνικό #MeToo, ο κατηγορούμενος αποπλάνησε την 11χρονη τότε αθλήτρια μέσω της σταδιακής και μεθοδικής χειραγώγησης που στην ψυχολογία αποδίδεται με τον όρο γκρούμιγκ.

«Όλα ξεκινάνε από μια καλά σχεδιασμένη τακτική που ένα ανήλικο δεν μπορεί να καταλάβει. Σε όλες τις περιπτώσεις το θύμα επιλέγεται και συνήθως δεν έχει ένα σταθερό περιβάλλον. Ο δράστης προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Ο δράστης κάνει μικρά τεστ για να καταλάβει αν θα μιλήσει το θύμα. Όταν καταλάβει ότι έχει την εχεμύθειά του τότε θα δράσει» είπε η κ, Μπεκατώρου.

Η χρυσή μας Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε και σε άλλη μια αθλήτρια που επικοινώνησε μαζί της και της εκμυστηρεύτηκε ότι σε ηλικία 20 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο άνθρωπο. Αλλά δεν το κατήγγειλε ποτέ. Η υπεράσπιση ζήτησε να μη ληφθεί υπόψη του δικαστηρίου η συγκεκριμένη αναφορά, αίτημα που το δικαστήριο έκανε δεκτό.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν συναθλητές και φίλη της 20χρονης κοπέλας που έκαναν λόγο για στενές σχέσεις της πρώην αθλήτριας με τον τότε προπονητή της.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος