Δίκη Φιλιππίδη: Ανατροπές και εντάσεις μετά τη συμπληρωματική κατάθεση – Ξεκίνησε η αγόρευση της Εισαγγελέως

Array

Ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη δίκη του ηθοποιού Πέτρο Φιλιππίδη λίγο πριν ξεκινήσει την αγόρευσή της η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Στέλλα Στόγια. Ο κατηγορούμενος, μέσω της συνηγόρου του Κικής Πακιρτζίδου, ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του και αμέσως μετά ξεκίνησε την αγόρευσή της.

Η κ. Στέλλα Στόγια έλαβε τον λόγο αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου των δύο εκ των τριών φερόμενων θυμάτων για διακοπή της διαδικασίας ώστε να υποβάλλει μήνυση κατά του κατηγορούμενου.

Πριν ξεκινήσει η αγόρευση της κ. Στόγια, η πρόεδρος φανερά εκνευρισμένη απευθύνθηκε στις δύο πλευρές που νωρίτερα είχαν ανεβάσει τους τόνους.

Μεταξύ άλλων τους είπε: «Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσετε όλοι οι παράγοντες. Εδώ έχω δει πρωτόγνωρα πράγματα,που δεν τα έχω ξαναδεί στα 16 χρόνια που υπηρετώ σε αυτόν τον χώρο. Θέλετε να εκτονώσετε το θυμικό σας; Δεν θα το κάνετε παρουσία μου».

Συμπληρωματική απολογία

Ο κατηγορούμενος μέσω της συνηγόρου του Κικής Πακιρτζίδου ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση.

Όπως είπε η δικηγόρος μόλις χθες περιήλθαν σε γνώση του κάποια έγγραφα καινούρια τα οποία εμπεριέχουν στοιχεία που δεν έχουν εισφερθει μέχρι σήμερα στη διαδικασία και ο Π. Φιλιππίδης θέλει να κάνει χρήση αυτών.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του.

Στην συμπληρωματική του κατάθεση, ο γνωστός ηθοποιός «έδωσε» ως «ενορχηστρωτή της πλεκτάνης» όπως την χαρακτήρισε εναντίον του, τον δικηγόρο της πρώτης και τρίτης καταγγέλλουσας, Αλέξανδρο Μίντζια.

Ο κ. Μίντζιας απάντησε καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας πίσω από την πλεκτάνη εις βάρος μου

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, «έδωσε» ως «ενορχηστρωτή της πλεκτάνης» όπως την χαρακτήρισε εναντίον του, τον δικηγόρο Αλέξανδρο Μίντζια.

«Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα, από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί  τις κύριες Δροσακη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κορη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο»
ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πετρος Φιλιππίδης θέλοντας να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του περί «οργανωμένου σχεδίου».

Όπως συμπλήρωσε η συνήγορος του Κική Μπακιρτζίδου έδρα της εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μίντζια. «Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών» συμπλήρωσε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη που διάβασε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο site του πρακτορείου. «Έχει πελάτες στο site, mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η κα. Πακιρτζίδου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Πέτρου Φιλιππιδη και της συνηγόρου του, η Αννα Μαρια Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» επανέλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μιντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Αλέξανδρος Μίντζιας: Δειλός ο Φιλιππίδης, καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός ειναι ο κατηγορούμενος, αυτός ηταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επι 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον Πέτρο Φιλιππίδη».

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος