Δίκη για Μάτι: Συγκλονίζουν οι επιζώντες και οι συγγενείς των θυμάτων – «Με καταδίκασαν να έχω τύψεις» (video)

Array

«Γροθιά στο στομάχι» είναι οι περιγράφές των τραυματιών και συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι κατά της δίκης. Έξι μάρτυρες κατέθεσαν στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου.

«Πραγματικά οι δικές μας λέξεις χάνουν το νόημά τους μπροστά στις περιγραφές αυτών των ανθρώπων» ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Άννα Βλαχοπαναγιώτη.

Η Αγγελική Κωνσταντάκη, η οποία έχασε τη μητέρα της στη φονική πυρκαγιά, συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους στη δικαστική αίθουσα περιγράφοντας πώς προσπάθησε να την σώσει μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, η 85χρονη γυναίκα σκόνταψε και εγκατέλειψε την προσπάθεια. Η ίδια καιγόταν και ο σύζυγός της και οι δύο προσπαθούσαν να τη μεταφέρουν. Δεν τα κατάφεραν. Πήραν την τραγική απόφαση να την αφήσουν εκεί προκειμένου να σωθούν οι δυο τους.

«Με καταδίκασαν να έχω τύψεις ότι εγκατέλειψα τη μητέρα μου και να το έχω βάρος σε όλη μου τη ζωή. Κινδύνεψαν να χάσω τα παιδιά μου και δεν άκουσα μια συγγνώμη» δήλωσε η μάρτυρας κατηγορίας η οποία μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι λένε ότι «όλα ήταν καλά καμωμένα με 104 νεκρούς και 58 σοβαρά τραυματίες».

Νωρίτερα είχε καταθέσει και ο κ. Αριστομένης Γρυπιώτης, ο οποίος έχασε την αγαπημένη του σύντροφο Στέλλα στη φωτιά, η οποία βρέθηκε απανθρακωμένη στο οικόπεδο Φράγκου μαζί με τους υπόλοιπους 25 νεκρούς.

Όπως περιέγραψε στο δικαστήριο, από τη Ραφήνα μέχρι το Κόκκινο Λιμανάκι πήγαινε από τα βράχια περπατώντας, έμπαινε μέσα στις σπηλιές προκειμένου να αποφύγει το θερμικό φορτίο. Τον περισυνέλεξε ένα ιδιωτικό σκάφος, το οποίο στη συνέχεια εντόπισε και περισυνέλεξε και την άτυχη δεκατετράχρονη Εβίτα Φύτρου, την κόρη της κυρίας Βαρβάρας Βουκάκη και η οποία έχασε στην εθνική τραγωδία στο Μάτι όλη της την οικογένεια.

Ρεπορτάζ: Αννα Βλαχοπαναγιώτη | ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος