Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Σύνοψη
  • Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12 προσώπων μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλ. Ψινάκης.
  • η Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου  αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου  αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους, τον Ιούλιο του 2018.

Το πρωί ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης και οι δικαστές ξεκινούν τη διάσκεψή τους προκειμένου να ανακοινώσουν την απόφαση τους για τους συνολικά 21 κατηγορουμένους που δικάζονται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος για τη τραγωδία.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12 προσώπων μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλ. Ψινάκης. 

Σύμφωνα με τη εισαγγελική εισήγηση, αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια κατά περίσταση για τους 9 κατηγορούμενους, αφού όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης  το γεγονός ότι δεν κινητοποιήθηκαν άμεσα τα πυροσβεστικά μέσα αλλά και ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων επέδρασε καταλυτικά στο τραγικό αποτέλεσμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος