Δίκη για το Μάτι: Απολογείται ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας – «Από τις 20:00 γνώριζα για νεκρούς»

Στη σύγχυση  που επικρατούσε τις ώρες της φονικης πυρκαγιάς στο Μάτι και στην εγκληματική καθυστέρηση από το Λιμενικό για τη διασωση των κατοίκων, αναφέρθηκε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελους Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ο Ευάγγελος Μπουρνούς πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου.

Με «σπασμενη» φωνη ο κ. Μπουρνούς εξέφρασετη βαθιά του οδύνη για τα θύματα και τους τραυματίε, λεγοντας  πως και ο ίδιος  έχει διπλή ιδιότητα, του  θύματος και του κατηγορουμένου. «Το σπίτι μου κάηκε ενω, η σύζυγος μου βγηκε με εγκαύματα και τα παιδιά μου και οι γονείς της με αναπνευστικά προβλήματα»ανέφερε.

Επικαλουμενος την επανεκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου και στις επόμενες εκλογές, ο κ. Μπουρνούς χαρακτήρισε  «εκπληκτικό το σώμα πολιτικής προστασίας» του δήμου του και περιέγραψε με λεπτομέρειες όλες τις ενέργειες του  εκείνη την ημέρα. 

«Μαθαίνω επτά παρά εικοσιπέντε ότι είχε καεί το Μάτι. Δεν έχω μιλήσει με την οικογένεια μου. Δεν ήταν προτεραιότητα η οικογένεια μου εκείνη την ώρα. Εμφανίστηκε ένα όγκος καμενων οχημάτων. Η κατάσταση ήταν δραματική, η κόλαση του Δάντη.. Δύσκολες εικόνες δεν περιγράφονται” σημείωσε και πρόσθεσε πως από τις 8 το βράδυ είχε βγει και πει για νεκρούς στα μέσα.«Βλέπω ένα νεκρό και πυροσβεστικό όχημα. Είναι οκτώ η ώρα. Και λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Με ρωτάνε λες και είπα ότι ήλθαν εξωγήινοι. Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί” υποστήριξε σπευδοντας να συμπληρώσει οτι … άλλοι που είναι αρμόδιοι  στις 11  δεν ξέρουν εάν υπάρχουν νεκροί » 

Ο κ. Μπουρνούς είπε πως η φωτιά επρεπε να είχε σβήσει αμέσως αλλά ο ίδιος θυμάται ότι ακουσε μόνο ένα εναεριο μεσο ενώ πρόσθεσε:

«Με πήρε η κυρία Δούρου κάποια στιγμή και με ρώτησε εάν θελουμε βοήθεια….Μέχρι τις 11 είχαν έρθει 3.000 εθελοντές. Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα. Είπαν πως το λιμενικό ενημερώθηκε στις 7:00 η ώρα . Στο δικαστήριο σας αποδείχθηκε ότι από 6:30 η ώρα επιχειρούσε εθελοντής με άνθρωπο λιμενικού. Δυστυχώς σε αυτή τη διαδικασία πολλοί έχουν προσπαθήσει να παραχαράξουν την πραγματικότητα.»

Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου περιέγραψε και πως διασώθηκε η δική του οικογένεια. «Στις 11 με παίρνει η σύζυγος μου και μου λέει υπάρχει μία βάρκα, να μπούμε; Λέω να μπείτε, έρχονται με ερασιτέχνη ψαρά, δεν μπορεί να πιάσει γραμμή με λιμεναρχείο και μιλάει με εμένα για να τον καθοδηγήσω πως να μπει στο λιμάνι. Ήταν κατάσταση σοκ» είπε ο κ. Μπουρνούς.

Η αναφορα  του κ. Μπουρνούς στην επανεκλογή του προκαλεσε την αντίδραση κατοίκου από το Ματι που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα. 

Ευάγγελος Μπουρνούς: Εγώ περπατούσα ανάμεσα στον κόσμο τότε και τώρα και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα τους έχουμε προσφέρει.Εξάλλου ήμουν ο μόνο αυτοδιοικητικός που επανεξελέγη. 

Ακροατήριο:  Ξαναβγήκε γιατί έταζε τα λεφτά που ήταν για εμάς. (σ.σ. ερανικούς λογαριασμούς) 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος