Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ακόμα κι εντός της μέρας η ετυμηγορία

Ακόμα και μέσα την μέρα ενδέχεται να υπάρξει η ετυμηγορία των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και τους έξι κατηγορούμενους, δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικούς. Σε προηγούμενη συνεδρίαση ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του φίλους του μεσίτη και την απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορούμενων αστυνομικών.

Ο κύκλος των συνηγόρων άρχισε μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα Έδρας Σωτήρη Μπουγιούκου, που ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο καταστηματάρχες και να αθωωθούν οι τέσσερις ένστολοι. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, οι μεν ιδιώτες έδρασαν με βία και τιμωρητική διάθεση πλην όμως “απερίσκεπτα”, οι δε αστυνομικοί έπραξαν τα ενδεδειγμένα χωρίς να προκύπτει συμβολή τους στο επελθόν τραγικό αποτέλεσμα για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Κατά την άποψη που εξέφρασαν στις αγορεύσεις στο δικαστήριο οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, οι δικαστές θα πρέπει να μετατρέψουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που αντιμετωπίζουν οι δύο επιχειρηματίες σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Επίσης να μην δεχθούν την αθωωτική εισαγγελική πρόταση όσον αφορά τους αστυνομικούς και να τους κηρύξουν ενόχους για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Επιπλέον ζήτησαν να αποδοθεί ρατσιστικό κίνητρο στις βίαιες πράξεις των δύο πολιτών.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι των δύο επιχειρηματιών τόνισαν πως δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη κατηγορία, ενώ αναφέρθηκαν σε ειδικές περιστάσεις, άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα κ.α. που αίρουν τον άδικο χαρακτήρα της πράξης.

Το δικαστήριο έχει δώσει άλλες δύο δικασίμους για τις συνεδριάσεις του, μια για αύριο 4 Μαΐου και μία ακόμη στις 11 Μαΐου.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος