Δίκη για Μάτι – Μαρτυρίες σοκ: «Άφησα τη μισή ψυχή μου μέσα στη θάλασσα» (video)

«Γροθιά στο στομάχι» είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σπαρακτική ήταν η κατάθεση μητέρας που αναγκάστηκε να αφήσει το ένα της παιδί για να σώσει το άλλο.

«Αναγκάστηκα να κάνω αυτό που για όλους σας είναι εφιάλτης, άφησα το παιδί μου πεθαμένο, για να σώσω το άλλο. δεν είχα άλλη επιλογή» είπε η μητέρα του θύματος, Αθηνά Μουτάφη.

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

«Μπήκαμε στη θάλασσα. Μου λέει ο υιός μου παθαίνω κράμπες, θα πεθάνω. Απανωτά κύματα μας χτύπησαν. Τον γυρίζω ανάσκελα και του μιλάω, Βίκτωρα, Βίκτωρα! Είχε μαυρίσει. Τον χειρότερο εφιάλτη ενός γονιού εγώ τον έβλεπα μπροστά μου. Αποφάσισα ότι έπρεπε να αφήσω τον Βίκτωρα για να σώσω τη Βάσια.

Το παιδί δεν άντεξε, μετά από 3 ώρες έφυγε από τη ζωή και μετά εγώ και η κόρη μου παλεύαμε με τα κύματα και μας έβγαλε ένα ψαροκάικο στο λιμάνι της Ραφήνας. Την μισή ψυχή μου την άφησα μέσα στη θάλασσα και την άλλη μισή έξω».

Όπως περιέγραψε και στην κατάθεσή της η κα Μουτάφη, για να γλυτώσουν από τις φλόγες έφυγαν άρον άρον με το αυτοκίνητό τους, εκείνη και η οικογένειά της ώσπου εγκλωβίστηκαν σε κάποιο σημείο. Με τα πόδια κατέφυγαν στη μόνη διέξοδο που είχαν τη θάλασσα.

Οι δύο κόρες τους κατάφεραν να σωθούν, όχι όμως και ο γιος τους.

Ο πατέρας του θύματος Γιώργος Μίχας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μόνο λάθη και παραλείψεις. Μόνος μου έψαχνα να βρω την άκρη και όταν επιτέλους τις είδα και τις δύο ζωντανές είπα “Δόξα τω θεώ που βλέπω τουλάχιστον εσάς”. Δηλαδή είχαμε χάσει το παιδί και ανακουφίστηκα που είδα τα δύο κορίτσια στην ζωή. Τίποτα άλλο. Αυτό που περιμένουμε είναι να δικαιωθούν».

«Δεν είναι δυνατόν σε μία ευρωπαϊκή χώρα το 2018 τότε και να μη υπάρχει κράτος. Είμαστε μία ζούγκλα. Μία ζούγκλα, όποιος επιβιώσει. Από πουθενά, καμία. Δηλαδή σώσαμε μόνοι μας τον εαυτό μας» δήλωσε η αδελφή του θύματος

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος – Βάσω Τζανακάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος