Δολοφονία Καρολάιν: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, με ενδιαφέρει που δεν θα την ξαναδώ, λέει ο Μπ. Αναγνωστόπουλος

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε προς τον εαυτό μου ούτε προς κανέναν. Αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν υπάρχει αρκετή συγνώμη προς κανέναν. Πόσες φορές να ζητήσω συγγνώμη στην Καρολάιν που έχασε τη ζωή της. Από το παιδί μου που δε θα ξαναδεί τη μητέρα της. Από την πεθερά μου που έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε, γιατί εγώ δεν την προστάτευσα, εγώ είχα την πλήρη ευθύνη. Από το σκυλάκι μας τη Ρόξι, που χάθηκε τότε» είπε ο καθ’ ομολογία δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος απολογείται ενώπιον του Δικαστηρίου σήμερα που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος, από τον βίαιο θάνατο της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς.

Ο κατηγορούμενος στην αρχή της διαδικασίας αποδέχτηκε τις κατηγορίες, ζητώντας ως προς το σκέλος της ανθρωποκτονίας να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της τέλεσης «εν βρασμώ ψυχικής ορμής» και δήλωσε μετανοιωμένος για τις πράξεις του.

«Με νοιάζει ότι δε θα τη ξαναδώ μόνο αυτό με νοιάζει μόνο αυτό έχει σημασία. Δε με νοιάζει η καριέρα μου, δεν με ενδιαφέρει για τη ζωή μου» είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος αντιμετωπίζει  κατηγορίες για την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης, την άγρια θανάτωση της σκυλίτσας τους Ρόξυ, αλλά και για τις ψευδείς καταγγελίες και καταθέσεις που έδινε επί 37 ημέρες, εμφανιζόμενος ως επιζών μίας φρικτής ληστείας που έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

«Παραμύθι», «όμορφο» και «ευτυχία»: Το αφήγημα του κατηγορουμένου για τη κοινή ζωή τους

Κάνοντας αναδρομή στη γνωριμία του με την άτυχη κοπέλα είπε ότι την είδε για πρώτη φορά το Πάσχα του 2017. «Όσο και να προσπαθήσω να σας περιγράψω την Καρολάιν στα 16 της θα την αδικήσω. Είναι ο πιο σπάνιος ιδιαίτερος άνθρωπος που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχω γνωρίσει άλλον με τέτοια προσωπικότητα, ευφυΐα» είπε με την Πρόεδρο να τον διορθώνει λέγοντάς του «…ήταν».  «Ήταν… Η προσωπικότητα της και ο χαρακτήρας της με έκαναν να μη μπορώ να σκεφτώ την ηλικία της. Είχε μέλλον μπροστά της στα πάντα. Όλο το καλοκαίρι το περάσαμε μαζί. Ήρθε ο Σεπτέμβριος ήρθε στην Αθήνα και μετά ήταν αυτονόητο ότι θα ήμασταν μαζί. Την αδικεί αυτή η φράση ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Αυτό που μου έδωσε την ευτυχία και τις δύσκολες στιγμές αλλά ήξερα αυτό που είναι. Τα πλην του χαρακτήρα της ήταν αμελητέα, ήταν το κομμάτι της εφηβείας. Πολύ συγκροτημένη, έξυπνη, πολύ περισσότερο από εμένα. Η κοινή μας ζωή ήταν 4 χρόνια. Έχετε ακούσει σπασμωδικά κομμάτια 100 φορές να γύριζα πίσω το χρόνο. 100 φορές θα διάλεγα την Καρολαιν» είπε με την πρόεδρο να τον διακόπτει για να σχολιάσει και πάλι ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε κ. κατηγορούμενε».

Χρησιμοποίησε στο αφήγημά του πάνω από 20 φορές τις λέξεις «παραμύθι», «όμορφο» και «ευτυχία» ως το τρίπτυχο που μπορούσε να περιγράψει τη σχέση τους μέχρι τις 10 Μαΐου 2021 που έκοψε το νήμα της ζωής της.

«Τέσσερα χρόνια μαζί μια φορά δεν άκουσα το όνομα μου, μόνο ‘αγάπη μου’. Και φταίω εγώ που δε θα το ξανακούσω. Ότι πιο όμορφο έχει υπάρξει στη ζωή μου» συνέχισε.

«Το Πάσχα του ‘19 αυτό που κάναμε ήταν να αλλάξουμε σπίτι στην Αθήνα. Το όνειρο έπρεπε να λάβει υπόψη την πραγματικότητα» είπε .

Πρόεδρος: Λάβατε υπόψη ότι το σπίτι έπρεπε να εξυπηρετεί και τις δικές της ανάγκες; Θα μπορούσε να παρακολουθεί το Πανεπιστήμιο στον Πειραιά; 

Κατηγορούμενος: Το συγκεκριμένο σπίτι το αγάπησε. Ψάχναμε διαφορά σπίτια, αλλά όχι μέσα στην πόλη. Δεν της άρεσε, ούτε σε εμένα. Εμφανισιακά μάς άρεσε παρά πολύ, 210 τμ…..Όταν είδα στο σπίτι και η Καρολάιν από βιντεοκλήση, είχε παρά πολλά καλά, ήταν δίπλα στη θεία της, 5 λεπτά από μετρό…. Μετακόμισα εγώ στο σπίτι και την περίμενα να έρθει τον Ιούνιο. Το πρώτο πράγμα μετά τις εξετάσεις πήγα με αυτοκίνητο στην Αλόννησο για μετακόμιση. Της είχα υποσχεθεί ταξίδι στη Ρόδο. Πήγαμε, ζήσαμε στιγμές ευτυχίας. Εγώ τον ορισμό «πρόβλημα» δεν το έβαζα. Η λέξη πρόβλημα είναι υποκειμενική. 

Όταν περιέγραψε την πρώτη άτυχη κύηση ακριβώς μετά το γάμο στην Πορτογαλία, η φωνή του έσπασε. «Αιφνίδια εγκυμοσύνη που δεν προχώρησε. Ήταν ο σποράκος μας, ήταν το παιδί μας, η Λυδία δεν ήταν το πρώτο μας παιδί, ήταν το δεύτερο παιδί. Το είδαμε αυτό το παιδί, το βάλαμε σε ένα κουτάκι και το πήγαμε στον Υμηττό. Αυτό μας διέλυσε, κλειστήκαμε στον εαυτό μας, είχαμε τις διαφωνίες μας, τις συγκρούσεις μας, στιγμιαία και μετά περνούσε. Δε θέλαμε να το μοιραστούμε με άλλον, είχαμε ο ένας τον άλλο, σε ποιον να πούμε τι; »..

Η απολογία του είναι σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής δεν έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης. Ο κατηγορούμενος καλείται να δώσει εξηγήσεις γιατί προέβη στο ειδεχθές  έγκλημα και να δώσει εξηγήσεις για την παραπλανητική του στάση στις αστυνομικές αρχές σχεδόν επί ενάμιση μήνα.

Χθες κατέθεσε ως μάρτυρας υποστήριξη κατηγορίας η Άλκηστη Ηγουμενάκη, γιατρός ψυχίατρος, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, που παρακολουθούσε το ζευγάρι, η οποία είπε ότι η κοπέλα βίωνε έναν “θάνατο διαρκείας” ενώ αναφερόμενη στον κατηγορούμενο του απέδωσε ψυχοπαθητικη προσωπικότητα. Σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” σκιαγράφησε τον χαρακτήρα του.

Η Καρολάιν, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, είχε έναν αργό “αγωνιώδη” θάνατο καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της, ενώ η Ρόξυ ήταν κρεμασμένη με το λουρί της στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας.

Ρεπορτάζ Αννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος