Δίκη Φιλιππίδη: Σοκάρει η κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια – «Μού έδειξε τα γεννητικά του όργανα»

Array

Ως σοβινιστικό, χειριστικό και σεξουαλικά παρενοχλητικό, χαρακτήρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη, η συνάδελφός του, Εβελίνα Παπούλια. Η ηθοποιός στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, «κατακεραύνωσε» τον κατηγορούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη, μιλώντας για ακραίες και σεξιστικές συμπεριφορές του και προς την ιδία.

«Την πέφτει παντού και δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Και δε μένει μόνο στο φλερτ, αλλά επιτίθεται κιόλας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπούλια.

Στη συνέχεια, η μάρτυρας περιέγραψε περιστατικά παρενοχλητικής συμπεριφοράς του Πέτρου Φιλιππίδη στο πρόσωπό της, από την πρώτη τους κιόλας συνεργασία.

«Το 1996 – 1997, συνεργαστήκαμε σε θεατρική παράσταση, στην οποία έκανα αντικατάσταση σε φίλη μου που γέννησε δίδυμα. Με ήθελε και ο Πέτρος. Ήταν πολύ δοτικός στις πρόβες. Κάναμε μόνο τρεις μέρες πρόβες και ήταν πολύ θετικός και προστατευτικός κι ένιωθα πολύ άνετα και πολύ καλά. Στην πορεία, μετατοπιζόταν το “πολύ καλά”, άλλαζε η κατάσταση. Δε με άγχωνε ιδιαίτερα αυτό, ήξερα ότι μπορούσα να το αντιμετωπίσω, ήξερα ότι αυτός με χρειαζόταν, όχι εγώ και ανά πάσα στιγμή ήξερα ότι μπορούσα να φύγω.

Αυτό που με σόκαρε, ήταν όταν ενώ έπαιζα και ήμουν επί σκηνής, ξαφνικά είδα το Φιλιππίδη πίσω από τη γκουίντα, είχε κατεβάσει το παντελόνι του, το εσώρουχο του και μου επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα. Ενστικτωδώς δεν αντέδρασα, δεν είπα τίποτα. Το ίδιο περιστατικό έχει ξανασυμβεί σίγουρα ακόμα μια φορά, πάλι στη κουΐντα», υποστήριξε η μάρτυρας.

Ακολούθως, η κ. Παπούλια μίλησε και για σεξουαλική επίθεση του κατηγορουμένου στην ίδια.

«Το άλλο γεγονός ήταν όταν με φώναξε στο καμαρίνι του και πήγα, μου έλεγε περί ανέμων και υδάτων, με άρπαξε από τη μέση, πήγε να μου βάλει χέρι και τότε αντέδρασα, του τύπου τι γίνεται εδώ; Και σταμάτησε. Την επόμενη μέρα μπήκε στο καμαρίνι μου, έκλεισε την πόρτα, του ζήτησα να περάσει έξω για να ετοιμαστώ και ολοκληρώθηκε εκεί».

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου, όπως η ίδια τον έχει γνωρίσει στα χρόνια που συνεργάστηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει γνωρίσει «όλο το φάσμα της συμπεριφοράς Φιλιππίδη. Μπορεί να ήταν από πολύ καλός, μέχρι και πολύ κακός. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος κι εξαιρετικά χειριστικός. Ξέρει να μαζεύεται αν δεν τον συμφέρει κάτι».

Η κ. Παπούλια ανέφερε ότι έκτοτε συνεργάστηκε και άλλες φορές με τον Πέτρο Φιλιππίδη, χωρίς να έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

«Μετά συνεργαστήκαμε κάποιες φορές, τακτοποιήθηκαν οι σχέσεις, δε με ξαναενόχλησε πουθενά, συνεργαστήκαμε μια χαρά, αναγνώρισα το ταλέντο του, αλλά και τη χυδαιότητά του και την εξουσιομανία του. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά στο «Εφάπαξ» που πραγματικά ήταν άψογος και αν δεν ήξερα τα υπόλοιπα, θα έλεγα “τι λένε αυτές οι κοπέλες;”, αλλά ο Φιλιππίδης είναι τόσο χειριστικός που μπορεί να μεταμορφώνεται ανάλογα με την περίσταση.

Ξανά συνεργαστήκαμε εξαιρετικά, σε ένα σίριαλ που δεν πήγε καλά, είχε πολλά νεύρα αλλά όχι προς εμένα, γενικώς επειδή δεν πήγαινε καλά η δουλειά. Αυτό που έγινε τότε, ήταν ότι σύστησα μια κοπέλα για το ενδυματολογικό, η οποία πέρασε και με χαιρέτησε. Αυτό έμαθα εκ των υστέρων ότι τον ενόχλησε πολύ, την έβρισε, σοκαρίστηκε η κοπέλα και αποχώρησε», είπε η μάρτυρας.

Όπως ανέφερε η κ. Παπούλια, το γεγονός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ίδια, ώστε να μην ξανασυνεργαστεί έκτοτε με τον κατηγορούμενο, ήταν ένα περιστατικό σε ιδιωτικό ΙΕΚ, όπου εργάζονταν εκεί και οι δυο εκείνο το διάστημα.

«Εγώ δίδασκα για ένα διάστημα εκεί. Έκανε την παρουσίαση του ανοίγματος του τμήματος. Μιλούσε με σκηνοθέτη και διάβασα στα χείλη του ότι με μειώνει πολύ, ότι «από που κι ως που βρίσκεται εδώ η Εβελίνα»; Ήρθε εκεί που έπαιρνα μια πορτοκαλάδα και μου λέει “τι έγινε Εβελίνα;” Πολύ γλυκός. Εγώ τον έβρισα και δε με ρώτησε καν γιατί τον βρίζω. Ανέβηκε στην παρουσίαση κι άρχισε να πλέκει το εγκώμιο μου, ούτε η Παξινού δεν έχει ακούσει τέτοιο εγκώμιο. Εκεί πραγματικά σιχάθηκα», τόνισε η κ. Παπούλια.

Η κατάθεση της ηθοποιού συνεχίζεται.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος