Δίκη Φιλιππίδη: Μακρυπούλια και Ματίκα καλεί το δικαστήριο

Array

Για τις 4 Οκτωβρίου διέκοψε τη συνεδρίασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ αποφασίστηκε να καταθέσουν πέντε νέοι μάρτυρες, μετά από αίτημα που υπέβαλε η εισαγγελέας της Έδρας για τους τρεις και η υπεράσπιση για τους άλλους δύο.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να καλέσει το δικαστήριο τις ηθοποιούς Θάλεια Ματίκα και Ζέτα Μακρυπούλια καθώς και τη βοηθό του κατηγορούμενου θιασάρχη, Αλίνα Κωτσοβούλου, τις καταθέσεις των οποίων θεωρεί σημαντικές όσον αφορά την πρώτη από τις τρεις καταγγελλόμενες υποθέσεις για τις οποίες δικάζεται ο κ. Φιλιππίδης. Η υπόθεση αφορά τον βιασμό ηθοποιού, κατά την κατηγορία, το 2008 στο καμαρίνι του κατηγορούμενου στο θέατρο “Ήβη”.

Για την πρώτη ηθοποιό η εισαγγελέας είπε πως η κατάθεση της είναι σημαντική καθώς στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε ότι η κυρία Ματίκα είχε δει την πρώτη φερόμενη παθούσα να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου.

Η κλήση της κ. Μακρυπούλια, όπως είπε η εισαγγελέας, αφορά τη διευκρίνιση που πρέπει να κάνει η ηθοποιός ως προς το αν είχε τεθεί θέμα αντικατάστασης στην παράσταση του έργου “Κουζίνες” που ανέβηκε το 2008 στο “Ήβη”, καθώς σύμφωνα με την πρώτη καταγγέλλουσα ο βιασμός έγινε κατά τη διάρκεια ραντεβού με τον κατηγορούμενο για αντικατάσταση ρόλου στο επίμαχο θεατρικό. Για την κυρία Κωτσοβούλου, το εισαγγελικό αίτημα αφορά τη διαπίστωση από το δικαστήριο αν, όπως ισχυρίζεται το φερόμενο θύμα βιασμού, είχε τηλεφωνήσει στην καταγγέλλουσα να πάει στο “Ήβη” για τον ρόλο στις “Κουζίνες”.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν ομόφωνα το αίτημα της εισαγγελέως και θα καλέσει τις τρεις γυναίκες σε κατάθεση στις 6 Οκτωβρίου.

Παράλληλα η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε να κληθούν σε κατάθεση και οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα, που συμμετείχαν στην παράσταση του 2008 στο θέατρο Ήβη, αίτημα που αποδέχθηκε το δικαστήριο.

Μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε ότι ο μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα δούλευε στο θέατρο και όπως κατέθεσε, οι χώροι του θεάτρου δεν έχουν ηχομόνωση κι αν είχε γίνει όσα υποστηρίζει η καταγγέλλουσα θα τους άκουγαν. Επίσης ήταν εκείνος που της άνοιξε και της έκλεισε την πόρτα και η εγκαλούσα δεν ήταν αναστατωμένη.

Εξάλλου, σε δηλώσεις της η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Κική Πακιρτζίδου, αναφερόμενη στη συνάντηση της με τον Σπύρο Μπιμπίλα είπε ότι έγινε πριν από ένα χρόνο με τη θεσμική του ιδιότητα ως πρόεδρος του ΣΕΗ όπου, όπως είπε, του εξέφρασε τον προβληματισμό της, διότι οι ηθοποιοί έβγαιναν σε τηλεοπτικές εκπομπές και παραβίαζαν το τεκμήριο της αθωότητας του εντολέα της.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι ο κύριος Μπιμπίλας είπε ψέματα για τον Πέτρο και την οικογένειά του κι ότι «ήταν 30 χρόνια φίλοι κι ότι περισσεύει  η υποκρισία σε αυτή τη δίκη».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος