Δίκη Χρυσής Αυγής: Καρέ καρέ η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Array

Επί έξι ώρες κατέθετε η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο δικαστήριο, όπου συνεχίστηκε, σήμερα Τετάρτη η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, η οποία διακόπηκε όμως για την Παρασκευή.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Παρασκευή Καραγιαννίδου, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη και ομολογίαν δράστης της εγκληματικής ενέργειας Γιώργο Ρουπακιά.

Η μάρτυρας περιέγραψε όσα είδε μπροστά της το βράδυ της δολοφονίας, καθώς η ίδια βρισκόταν λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο μουσικός. Όπως κατέθεσε ενώ καθόταν σε παγκάκι με την φίλη της κ. Ζώρζου (που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση) είδαν μετά την λήξη του αγώνα, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους. Κάποιοι από αυτούς, περίπου οκτώ, κυνηγούσαν τον Φύσσα. Η μάρτυρας κατέθεσε πως τα άτομα αυτά φορούσαν ρούχα παραλλαγής και όλοι τους «φώναζαν» ρυθμικά.

«Ναι ήταν ενέδρα»

Μέσα στα επόμενα λεπτά η μάρτυρας συνέχισε ότι είδε ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται γρήγορα ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο. «Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίαζε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλληκάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν “όχι εμένα! Αυτόν!».

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε ”ενέδρα”. Το ίδιο περιγράφετε και τώρα Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;
Μάρτυρας: Ναι ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Η μάρτυρας περίγραψε την σκηνή της σύλληψης του Γιώργου Ρουπακιά μετά την υπόδειξη του τραυματισμένου Παύλου Φύσσα. Είπε επίσης πως μόλις οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη της δολοφονίας, ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο του, βγήκε από το αυτοκίνητο. Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση της πως ο Ρουπακιάς θα είχε φύγει αν δεν τον έδειχνε ο Φύσσας στους αστυνομικούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνέχεια της δίκης, πραγματροποιήθηκε σήμερα χωρίς την παρουσία της Χρύσας Κουσλούκου, πρώην συντρόφου του Παύλου Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του ακτιβιστή και μουσικού. Το δικαστήριο την είχε καλέσει για κατάθεση, ωστόσο δεν προσήλθε στο δικαστήριο και είναι άγνωστο πότε τελικώς θα καταθέσει. Όπως έγινε γνωστό η κ. Κουσλούκου δεν αναζητήθηκε από το δικαστήριο.  Η ίδια δεν έχει καταθέσει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά μόνο προανακριτικά.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος