Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση και συνθήματα στο δικαστήριο από οπαδούς του Κασιδιάρη – Έντονη αντίδραση της Μ. Φύσσα

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα διεξάγεται η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, μετά από δίμηνη διακοπή λόγω καλοκαιριού. Η διαδικασία δυναμιτίστηκε από προκλητικές επιδοκιμασίες και χειροκροτήματα δεκάδων οπαδών των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών Κασιδιάρη και Λαγού, ενώ έντονη υπήρξε η αντίδραση της πλευράς της οικογένειας Φύσσα, που απέδωσε ευθύνες στην αστυνομία για λανθασμένους χειρισμούς. Έντονη ήταν και η αντίδραση της Προέδρου της Έδρας, σε αίτημα του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού.

Από την αρχή της διαδικασίας περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Κάτω από τα φλας των οπαδών τους, οδηγήθηκαν στο εδώλιο οι Γιάννης Λαγός, Ηλ. Κασιδιάρης, που κρατούνται, ενώ στην ακροαματική διαδικασία έδωσε το παρόν και ο Στ. Μπούκουρας.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση και συνθήματα στο δικαστήριο από οπαδούς του Κασιδιάρη – Έντονη αντίδραση της Μ. Φύσσα

Κάποιοι τους υποδέχθηκαν με ναζιστικό χαιρετισμό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση και συνθήματα στο δικαστήριο από οπαδούς του Κασιδιάρη – Έντονη αντίδραση της Μ. Φύσσα

Με σχετική ανάρτησή του στο twitter, ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικρίνει την αστυνομία λέγοντας ότι έχει δώσει περισσότερες εισόδους κοινού στους νεοναζί, στην αίθουσα του Εφετείου, οι οποίοι τραβούν βίντεο και φωτογραφίες τον κόσμο του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.

Με την έναρξη της διαδικασίας, στην οποία είναι παρούσα η Μάγδα Φύσσα μαζί με φίλους και συγγενείς, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

Η τοποθέτηση του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, Κ. Πλεύρη κάνοντας λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκάλεσε την αντίδραση της πρόεδρου. Ο υπερασπιστής αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Ιω. Λαγος είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση και συνθήματα στο δικαστήριο από οπαδούς του Κασιδιάρη – Έντονη αντίδραση της Μ. Φύσσα

Αφού η πρόεδρος δήλωσε «δεν είμαστε Βουλή, κύριε», η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, με την πολιτική αγωγή να κάνει λόγο για αγόρευση εντυπώσεων χωρίς αναφορά σε δικονομικές διατάξεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις συνεδριάσεις του δικαστηρίου μέσα σε κλίμα έντασης.

Εν τω μεταξύ, ραντεβού έξω απ’ το Εφετείο έδωσαν και σήμερα κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και το αντιφασιστικό κίνημα.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος