Δικαστική απόφαση σε βάρος της ναυτεργατικής απεργίας – Συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, κρίθηκε από το πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που έχει ανακοινωθεί για την Πέμπτη 3 Ιουνίου. Η ΠΕΝΕΝ καλεί σε συγκέντρωση περιφρούρησης της απεργίας, ενώ άλλα 12 ναυτεργατικά σωματεία, μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίησή τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, μετά τη σχετική απόφαση της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Νωρίτερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ζήτησε με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Aπό την πλευρά της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: “Απευθύνουμε πλατύ ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους Ναυτεργάτες να στηρίξουν με τρόπο αποφασιστικό την αυριανή απεργιακή μάχη της ΠΕΝΕΝ.

Καλούμε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες να δώσουν όλοι τους το αγωνιστικό παρόν στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ αύριο το πρωΐ στις 5.00 π.μ στο λιμάνι και στα καράβια απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ).

Καλούμε τέλος κάθε εργατικό σωματείο, συλλογικότητα, φορείς και εργατικά σχήματα να στηρίξουν την 24ωρη απεργία της ΠΕΝΕΝ και όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο και εφοπλιστές αλλά και σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της ΓΣΕΕ.

Χρειάζεται έστω και στο παρά ένα νέος αγωνιστικός σχεδιασμός που θα βάζει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα και θα δρομολογεί μια νέα γραμμή σύγκρουσης – ρήξης και ανατροπής ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δίνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι την μάχη για την επιτυχία της απεργίας, ανοίγουμε τον δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα που απαιτούν οι συνθήκες, η αντεργατική πολιτική και επιβάλουμε στην κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω το αντεργατικό της τερατούργημα.

Τέλος καλούμε τις Ναυτιλιακές εταιρίες να σταματήσουν αμέσως τον προβοκατόρικο ρόλο τους για την υπονόμευση της απεργίας εκδίδοντας σωρηδόν εισιτήρια για τα αυριανά δρομολόγια.

Απευθυνόμαστε στο επιβατικό κοινό και τους οδηγούς οχημάτων και τους καλούμε να μην προσέλθουν αύριο στο λιμάνι του Πειραιά διότι δεν πρόκειται να εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι 24ωρη απεργία έχει κηρυχθεί και από το τοπικό Σωματείο στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας Ηγουμενίτσας και διαποντίων νήσων και θα πραγματοποιηθεί αύριο 3/6/2021″.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος