Διευθύντρια ΜΕΘ «Άγιος Δημήτριος» στο Πρώτο: Άδικο να πιάνει τη μοναδική κλίνη ΜΕΘ εκ πεποιθήσεως ανεμβολίαστος, αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε αβοήθητο (audio)

«Είναι πάρα πολύ άδικο να καταλαμβάνουν τη μοναδική κλίνη ΜΕΘ άνθρωποι που εκ πεποιθήσεως δεν θα ήθελαν να εμβολιαστούν και δεν υπολογίζουν τον ιό, ενώ άλλοι ασθενείς που είναι πιο συνειδητοί δεν φταίνε σε τίποτα να μένουν χωρίς υποστήριξη. Όμως δεν μπορούμε να βάλουμε άλλου είδους κριτήρια. Τα κριτήρια για τις διασωληνώσεις είναι  ιατρικά και συγκεκριμένα. Δεν μπορείς να αφήσεις αβοήθητο έναν συνάνθρωπό σου, ότι και αν έχει, εάν χρήζει διασωλήνωσης».

Αυτό τόνισε η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, Γλυκερία Βλαχογιάννη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, σημειώνοντας ότι «από εκεί και πέρα ξεκινάει ο αγώνας να βρεθεί ένα κρεβάτι που θα υποστηρίξει όσο γίνεται πιο σωστά αυτόν τον ασθενή». Όπως είπε, δεν υπάρχει σύστημα υγείας στον κόσμο που να μπορεί να έχει τόσο μεγάλη άνεση κλινών, καθώς «σίγουρα θα υπάρξουν περιστατικά που θα τα υποστηρίξουμε για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός Μονάδας, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ. Δεν είναι κατακριτέο».

«Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις, δεν θα αφήσουμε κανέναν να μην υποστηριχθεί, θα δώσουμε οτιδήποτε χρειάζεται ακόμα και στο δρόμο, μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Διεμήνυσε στους αντιεμβολιαστές ότι σε μια Δημοκρατία έχουμε και υποχρεώσεις, «και η υποχρέωση μας είναι να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και να μην τον εκθέτουμε», επαναλαμβάνοντας ότι η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών στη ΜΕΘ και στις κλινικές covid είναι μη εμβολιασμένοι.

Η κυρία Βλαχογιάννη υπογράμμισε ότι όσοι έχουν νοσήσει από τον Μάρτιο του 2020, νοσούν ξανά, «δεν έχουν χτίσει ανοσία φυσική που διατείνονται κάποιοι, μπορούν πάλι να νοσήσουν, και πάλι είναι εκτεθειμένοι και για αυτό πρέπει να εμβολιαστούν». «Έχουμε ανθρώπους που είχαν νοσήσει στο παρελθόν και νοσηλεύονται ξανά τώρα λίγο βαρύτερα, γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε από όλους να μην φοβούνται να απευθυνθούν σε γιατρό με τα πρώτα συμπτώματα, λέγοντας ότι «όσο ποιο γρήγορα μπουν σε κάποιο πρωτόκολλο και βοηθηθούν, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να πάνε καλά», καθώς «όταν φτάνουν στην ανάγκη να υποστηριχθούν αναπνευστικά δεν είναι καλά τα πράγματα».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος