Διευκρινήσεις των εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας για το τραγικό δυστύχημα στους ΟΤΑ

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της απώλειας της ζωής του συναδέλφου εργαζομένου σε ΟΤΑ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «υπήρξαμε μάρτυρες αρνητικών δημοσιευμάτων για την Επιθεώρηση Εργασίας και τους εργαζόμενους σε αυτήν που καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά γεγονότα και, αν μη τι άλλο, θίγουν τον επαγγελματισμό των Επιθεωρητών Εργασίας.

Αντιλαμβανόμαστε ως εργαζόμενοι την δικαιολογημένη αντίδραση και την ακόλουθη καταγγελία στα ΜΜΕ του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, καθώς τηλεφώνησε στο 1555 για να καταγγείλει το εργατικό ατύχημα και δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση. Θα θέλαμε όμως να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στη περίπτωση που έως σήμερα δεν το γνωρίζουν, ότι στη γραμμή του 1555 δεν απαντούν Επιθεωρητές Εργασίας, οι οποίοι γνωρίζουν με λεπτομέρειες τη νομοθεσία τόσο για θέματα εργασιακών σχέσεων όσο και για ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Συνακόλουθα, όταν δηλώσει κάποιος εργαζόμενος ότι κάλεσε το 1555 σε καμία περίπτωση δεν μπορεί θεωρηθεί ότι κάλεσε την Επιθεώρηση Εργασίας. Το 1555 είναι ένα Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ιδιωτικό Call Center που έχει μισθώσει το Υπουργείο Εργασίας και στο οποίο έχει προσληφθεί και εργάζεται μη εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στην Επιθεώρηση Εργασίας παρά την τραγική υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας (υπάρχουν ακόμη και μονοπρόσωπα Τμήματα ανά την Ελλάδα) δουλεύουμε με φιλότιμο για την προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου της μισθωτής εργασίας ανταποκρινόμενοι στα καθήκοντά μας με αίσθημα ευθύνης και, δυστυχώς, δημοσιεύματα αυτού του είδους αδικούν την καθημερινή μας προσπάθεια.

Θα θέλαμε, τέλος, να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας για την απώλεια της ζωής του εργαζόμενου συναδέλφου του Δήμου Καλλιθέας τόσο στους οικείους του όσο και στους συναδέλφους του, τους οποίους διαβεβαιώνουμε ότι ο αγώνας για να προασπίσουμε το δικαίωμα όλων να εργαζόμαστε σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον είναι κοινός».

Δείτε ακόμη: Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία και εστίαση, τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος