Διεθνές συνέδριο Athens Democracy Forum στην Αθήνα από 28 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Array

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Ursula von der Leyen, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Ban Ki Moon, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η αναπληρώτρια Ύπατη Εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ Νada Al-Nashif, ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Columbia Jeffrey Sachs, είναι μερικοί από το πάνθεο των ομιλητών που συμμετέχουν στο ετήσιο διεθνές συνέδριο Athens Democracy Forum, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια και οργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times και με τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατίας και τώρα τι;».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Στοά του Αττάλου και την Ακαδημία Αθηνών, από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Σκοπός της φετινής επετειακής διοργάνωσης είναι να εξετάσει τις προκλήσεις της σύγχρονης Δημοκρατίας κυρίως σε ότι αφορά τη συμμετοχή των πολιτών και ποιες λύσεις προτείνονται για το μέλλον. Ακόμα, σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή διεθνείς ηγέτες, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν αυτές τις προκλήσεις αλλά και να εξελιχθεί σε μια γέφυρα για την ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας με ομιλίες από πολιτικούς, ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ακαδημαϊκούς αλλά και ακτιβιστές, οι οποίοι δεν αρκούνται στην απλή καταγραφή προβλημάτων αλλά αναζητούν και προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις.

Τις θεματικές του Forum θα συντονίσουν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι των The New York Times όπως ο Roger Cohen, Paris Bureau Chief, η Liz Alderman, Chief European Business Correspondent, η Patti Cohen, Global Economics correspondent, ο Steven Erlanger, Chief Diplomatic Correspondent Europe και άλλοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος