Διαθήκες ‘Ακη Τσοχατζόπουλου: ‘Ισως η ιστορία να είναι διαφορετική, εκτιμά ο δικηγόρος Ν. Αλεξανδρής

«Θα δούμε εμπλοκή άλλων προσώπων που ενδεχομένως δεν περνάνε από το μυαλό μας. Υπάρχει περίπτωση η ιστορία να ξαναγραφτεί από την αρχή», είπε ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής , αναφορικά με τις τρεις διαθήκες που άφησε ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος. Η πρώτη άνοιξε χθες και είχε σφραγιστεί τον Ιούνιο του 2019 μετά την αποφυλακισή του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, είπε ο δικηγόρος και συνέχισε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι κατόπιν αποφυλακίσεως ο εκλιπών προσπάθησε να βρει όσα έλειπαν για να εξηγήσει όσα υποστήριζε. Κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου που εκλάπη και ίσως από αυτά να προκύπτει ότι δεν είναι ο δικαιούχος των ποσών που καταλογίζονται», τόνισε ο Νίκος Αλεξανδρής.

Σε ερώτηση κατά της διάρκειας της εκπομπής «Από τις 6», γιατί στην πρώτη διαθήκη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να αποκληρώνει πολύ στενούς του συγγενείς του, ο κ. Αλεξανδρής απάντησε ότι «δεν είναι διαθήκες με τη στενή έννοια του όρου, αλλά κατάθεση ψυχής σε σχέση με αυτά που του συνέβησαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του».

Μάλιστα ο δικηγόρος επεισημαίνει ότι «με την τελευταία του διαθήκη, πάλι κατά πληροφορίες, αρχίζει και συνδέει το θέμα με τις κλοπές του αρχείου του, ενώ όλα συνδέονται με την επιθυμία να συσταθεί ίδρυμα και αρχείο υπό την εποπτεία του γιου του.

Οι διαθήκες είναι σχετικά κοντά χρονικά η μια με την άλλη. Είναι γραπτώς και όχι φωνητικές. Και να μην ξεχνάμε ότι ο εκλιπών ήταν καταβεβλημένος, κατηγορούμενος και φυλακισμένος χωρίς να μπορεί να ελέγχει χώρους όπως το γραφείο του, από όπου εκλάπη μέρος του αρχείου του, που ενδεχομένως να οδηγούσε σε διαφορετικές αποφάσεις  δικαστικά αλλά και ως προς την εικόνα του στην κοινή γνώμη.

Ισως τελικά η ιστορία του να είναι διαφορετική από όσα έχουμε μάθει, αν ανακτηθεί ολόκληρο το αρχείο, επισημαίνει ο Νίκος Αλεξανδρής.

«Γιατί η χρονική απόκλιση με την δεύτερη διαθήκη να ανοίγεται τον Μάρτιο», ήταν το επόμενο ερώτημα και ο κ. Αλεξανδρής απάντησε: «Είναι θέμα δικαστηρίου. Κάθε συμβολαιογράφος καταθέτει διαθήκη σε δικαστήριο που δίνει ημερομηνία για δημοσίευση ανάλογα με τον όγκο της δουλειάς».

Εμείς δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις θυρίδες. Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν και ότι είναι πραγματικοί οι δικαιούχοι. Μετά θα παραδώσουμε τα στοιχεία στο ελληνικό κράτος που θα αξιοποιήσει το περιεχόμενο το οποίο φαίνεται σημαντικό αλλά δείχνει και προς άλλη κατεύθυνση. Το ζευγάρι φώναζε  ότι δεν υπάρχουν λογαριασμοί σε ξένες τράπεζες», τόνισε ο κ. Αλεξανδρής και τέλος διευκρίνησε ότι οι διαθήκες θα δημευτούν από το κράτος και «ασφαλώς γι’ αυτό παραχωρεί το περιεχόμενο η κυρία Τσοχατζοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος