Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το αγοράκι – Όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα (video)

Όλη η Ελλάδα προσεύχεται για ένα θαύμα για το μόλις δύο ετών αγοράκι, που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην Κρήτη. Το παιδί, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από βαρέλι με ασβεστόνερο, εμφάνισε σφυγμό ενώ εθεωρείτο νεκρό.

Δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια ακόμη και όταν το παιδί έδειχνε να έχει χάσει την μάχη. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας στον Χάρακα Ηρακλείου κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή το δίχρονο αγοράκι, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το μεγαλείο προσφοράς και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του Έλληνα επιστήμονα. Ο Κώστας Πετούσης, ο γιατρός που συνόδευσε το μικρό παιδί στο ασθενοφόρο, περιγράφει τις δραματικές προσπάθειες ανάνηψης: “προσπαθήσαμε πάρα πολλή ώρα να κάνουμε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, συνεχίσαμε την προσπάθεια μας στο ασθενοφόρο, διασωληνώθηκε το παιδί και φτάσαμε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο Νίκος Δρακωνάκης γιατρός στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα, δηλώνει: “πραγματικά δώσανε μια μάχη, το επανέφεραν μέχρι ένα βαθμό από εδώ και πέρα είναι στη μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και τώρα αναμένουμε το καλύτερο”.

Συγκλονισμένη η γιαγιά του μικρού παιδιού, Mαρία Νικολαΐδη, δεν μπορεί να εξηγήσει πως ο εγγονός της εγκλωβίστηκε μέσα στο βαρέλι με το ασβεστόνερο, σε ένα γιαπί κοντά στο σπίτι της οικογένειας: “πάω και βλέπω μέσα στο σπίτι και δεν είναι, κοιτάζω στο βαρέλι και το βλέπω και το τράβηξα”.

Με δάκρυα στα μάτια περιγράφει τα όσα προηγήθηκαν όταν η κόρη της, της εμπιστεύτηκε για λίγη ώρα το δίχρονο παιδάκι προκειμένου να κατέβει στην πόλη για δουλειές:

Στο Κέντρο Υγείας οι γιατροί παρέλαβαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του. Ακολούθησε ένας τιτάνιος αγώνας και 2,5 ώρες μετά, το παιδί εμφάνισε ξανά καρδιακό παλμό.

“Μεγάλο θαύμα, αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει, να είναι από εδώ πεθαμένο, να το πάρουν στο Χάρακα, οι γιατροί να του κάνουν τις μαλάξεις και να ζει – δεν το πιστεύει άνθρωπος”, αναφέρει κάτοικος του Λιγότυρνου Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ αναφέρεται ότι: “Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή”.

Το δυόμισι ετών αγόρι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην Παιδιατρική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Όλοι ελπίζουν να τα καταφέρει και το θαύμα να ολοκληρωθεί.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος