Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύεται ένα κορίτσι ηλικίας έξι ετών, με σοβαρές επιπλοκές από γρίπη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εξάχρονο κορίτσι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, ενώ ένα τρίχρονο αγόρι, το οποίο επίσης έχει προσβληθεί από γρίπη, αποσωληνώθηκε καθώς βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του.
Μείωση εισαγωγών στα νοσοκομεία Παίδων
Όπως αναφέρουν υγειονομικές πηγές, τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται μείωση στην προσέλευση παιδιών με γρίπη και άλλες ιώσεις στα νοσοκομεία Παίδων, καθώς και στις νέες νοσηλείες, σε σύγκριση με την περίοδο των εορτών.
Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στα νοσοκομεία ενηλίκων, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ παρατηρείται μείωση των νέων εισαγωγών λόγω γρίπης.
Υψηλό αλλά σταθερό το επιδημιολογικό φορτίο
Παρά τη μικρή υποχώρηση που καταγράφεται στο ιικό φορτίο της γρίπης στην κοινότητα, τα επίπεδα παραμένουν υψηλά. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΔΥ, η φετινή επιδημιολογική εικόνα της γρίπης δεν παρουσιάζει ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Οι ειδικοί υπενθυμίζουν τη σημασία της έγκαιρης ιατρικής εκτίμησης, ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες όπως τα μικρά παιδιά, καθώς και την ανάγκη τήρησης των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς των ιώσεων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος