Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Επί τάπητος οι κατηγορίες για αγυρτεία στον ναό των Αγίων Ισιδώρων

Array

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που αναμένεται να ασχοληθεί με το ζήτημα που έχει προκύψει με ιερέα στον ναό των Αγίων Ισιδώρων, στο Λυκαβηττό, που κατηγορείται για αγυρτεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ενώ αναμένεται και πρότασή του για μετάθεση του ιερέα σε άλλη περιοχή, πιθανότατα στη Βάρη.

Το 2014 ο Αρχιεπίσκοπος είχε αναθέσει στον τότε γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής και νυν μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο να διερευνήσει τις κατηγορίες. Η έρευνα διήρκησε τρία χρόνια και το 2017 κατατέθηκε το πόρισμα, στο οποίο αναφέρονταν βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του πατέρα Δημητρίου, ενώ είχε ζητηθεί να διερευνηθεί και η ψυχική του κατάσταση. Ωστόσο, το πόρισμα και η έρευνα μπήκαν στο συρτάρι.

Με ανακοίνωσή της στις 21 Σεπτεμβρίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανέφερε: “Για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για το Μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις“.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος