Διακοπές στη Ρόδο για Ολλανδούς σε “αποκλειστικό” ξενοδοχείο

189 Ολλανδοί θα συμμετάσχουν σε πρωτότυπο τουριστικό πείραμα απολαμβάνοντας τις φετινές διακοπές τους στη Ρόδο. Θα αφιχθούν σε πεντάστερο ξενοδοχείο που θα ανοίξει αποκλειστικά γι αυτούς και δε θα βγούν, δεν θα έλθουν σε επαφή με κανέναν άλλον, εκτός από το προσωπικό.

Από το σκληρό λοκ ντάουν, στις πιλοτικές διακοπές σε “φούσκα”

Πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, αναμένονται οι  Ολλανδοί ηλικίας 18-70 ετών για οχταήμερες διακοπές all-inclusive, με ελάχιστα χρήματα, σε πολυτελές θέρετρο της Ρόδου.

“Η Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους Ολλανδούς τουρίστες”, επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sunweb,  Mattijs ten Brink και  εξηγεί:

“Αυτό που προσδοκούμε είναι να προσφέρουμε τη σωστή εμπειρία διακοπών, να δούμε κατά πόσο λειτουργούν τα πρωτόκολλα και τρίτον, να δούμε κατά πόσο μπορούμε να επιστρέψουμε τον κόσμο σπίτι του, με ασφάλεια”.

Δεν θα επιτρέπεται ούτε να πάνε στην παραλία

Οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες θα μπορούν  να χρησιμοποιήσουν όλες τις εγκαταστάσεις, όμως δεν θα επιτρέπεται να βγουν από το θέρετρο, ούτε να πάνε στην παραλία, ούτε να έρθουν σε επαφή με κανέναν, πλην του προσωπικού.

“Θα πρέπει να παραμείνουν στο ξενοδοχείο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα εστιατόρια, την πισίνα, να λιάζονται”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης της Ρόδου, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Οι Ολλανδοί τουρίστες θα κάνουν τεστ κορονοϊού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι, ενώ επιστρέφοντας στην Ολλανδία θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών.

25.000 συμμετοχές στο εγχείρημα

Τουλάχιστον 25.000 Ολλανδοί δήλωσαν συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα διακοπών στις 12 Απριλίου στην Ρόδο.

“Αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στο «κλεισμένος» στο σπίτι ή σε ένα πολυτελές θέρετρο με καλό φαγητό, πισίνα και καλύτερο καιρό από την Ολλανδία, ψηφίζω αυτό”, έγραψαν σε αναρτήσεις.

ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη, Ρένα Βενιανάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος