Διαγράφηκε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του  Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού  Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών διαγράφηκε από τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πλεύρης, μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής το περασμένο Φθινόπωρο

Με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του  Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού  Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης) διαγράφηκε από τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πλεύρης, μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής το περασμένο Φθινόπωρο.

Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού  Συμβουλίου του ΔΣΑ δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και είναι άμεσα εκτελεστή. Κατά συνέπεια η πειθαρχική απόφαση ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της πιθανολογούμενης έφεσης που θα ασκήσει ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Με την κοινοποίηση της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού  Συμβουλίου ο κ. Πλεύρης θα καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα του μέλους του ΔΣΑ. Έτσι, δεν θα μπορεί να ασκεί δικηγορία, ενώ ταυτόχρονα θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

Της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές  ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου  και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ  Ζήση Κωνσταντίνου.

Η πειθαρχική δίωξη από τον ΔΣΑ σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη ασκήθηκε μετά τον κατ’ επανάληψη ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο εν λόγω δικηγόρος είναι συνήγορος του Γιάννη Λαγού. 

Παράλληλα, είναι σε εκκρεμότητα το ποινικό σκέλος σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη μετά την  εντολή  του  προϊστάμενου της Εισαγγελίας   Αθηνών  Αντώνη  Ελευθεριάνου για  διεξαγωγή  εισαγγελικής έρευνας μετά τον δεύτερο ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην  δικαστική αίθουσα.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος