Διαδικτυακή συζήτηση για την πρόσβαση των ΛΟΑΤΚΙ+ στις Δημόσιες Υπηρεσίες

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τις διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων κατά την πρόσβασή τους στις δημόσιες υπηρεσίες διοργανώνει το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15.00 – 17.00.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν τα εμπόδια και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες κατά την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας, στις δημόσιες υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, καθώς και για τον ρόλο και τις ευθύνες του κράτους.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία FAROS – Feature A protective environment fOr lgbti+personS – στόχος της οποίας είναι να ενισχύσει τους μηχανισμούς προστασίας, παρακολούθησης και πρόληψης και να καταπολεμήσει τα εγκλήματα μίσους και τις ομοφοβικές, αμφιφοβικές και τρανσφοβικές διακρίσεις και βία – καθώς και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που διεξήχθη.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ, ενώ μπορείτε να δείτε την ατζέντα της εκδήλωσης εδώ.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ο κ. Αλέξης Πατέλης, Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, η κ. Στέλλα Μπελιά, Πρόεδρος της οργάνωσης Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, η κ. Αργυρώ Ελευθεριάδου, Προϊσταμένη Δ/νσης Νομοθετικού Έργου, Διεθνών Νομικών Σχέσεων και Διεθνούς Δικαστικής Συνεργασίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η κ. Μαρία Έλλη Δουφεξή Καπλάνη, Κοινωνιολόγος, Συντονίστρια του έργου εκ μέρους του ΚΜΟΠ, ο κ. Φίλιππος Παγάνης, Ψυχολόγος, Ερευνητής από την Orlando LGBT+, ο κ. Ηλίας Μυρσινιάς, Διαχειριστής του έργου FAROS από την οργάνωση Θετική Φωνή, η κ. Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Επιστημονικά Υπεύθυνη από την Orlando LGBT+, και ο κ. Σπύρος Μποβιάτσης, Κοινωνικός Επιστήμονας – Διαχειριστής του έργου FAROS από την Colour Youth.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Νίκος Ευσταθίου, δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το FAROS

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FAROS – Feature a protective environment for LGBTI+ people, που υλοποιείται στην Ελλάδα από το ΚΜΟΠ, την Orlando LGBT+, την Colour Youth, τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Θετική Φωνή. Το έργο στοχεύει να συμβάλει στην ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης, προστασίας και παρακολούθησης, μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ατόμων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και την ανάπτυξη ενός δικτύου ενδιαφερομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικτυακή συζήτηση αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του FAROS, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές τηλεφωνικώς στο 210-3637547, ή μέσω email, στο faros@kmop.eu.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος