Διαδικαστική εμπλοκή στη δίκη του ψευτογιατρού -Δήλωσε νοσηλευόμενος με Covid-19 (video)

Με την εξέταση 66 μαρτύρων αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη του ψευτογιατρού, ο οποίος κατηγορείται για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο 48χρονος δεν εμφανίστηκε και σήμερα στα δικαστήρια, καθώς σύμφωνα με τους συνηγόρους του, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, με covid.

Η δεύτερη ημέρα της δίκης του  N. Κοντοστάθη  και των 16 συγκατηγορουμένων του δεν εξελίχθηκε ομαλά από την αρχή καθώς το δικαστήριο υποχρεώθηκε να περιμένει επί μιάμιση ώρα μία εκ των ενόρκων, που άργησε να προσέλθει, για να ξεκινήσει την συνεδρίαση. Με την έναρξη της διαδικασίας ήταν και πάλι απών από το εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο εντολέας τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό, όπου, όπως είπαν, εισήχθη το Σάββατο και έτσι οι ίδιοι αδυνατούν να λάβουν εξουσιοδότηση για την παράστασή τους. Είπαν επίσης στο δικαστήριο να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο ώστε να τους επιβεβαιώσει την εισαγωγή του εντολέα τους. Έτσι πρότειναν να διακοπεί η δίκη μέχρι να αναρρώσει ο ασθενής καθώς τόνισαν πως ο κατηγορούμενος επιθυμεί να παραστεί στη δίκη του.

Η τοποθέτηση της υπεράσπισης προκάλεσε σφοδρή αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής που κάνει λόγο για «παρελκυστική τακτική» του κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά ασθενών.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 3.00 σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να κρίνει στη συνέχεια το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η δίκη.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος