Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή και συγγενών της στην Ελλάδα

Array

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μελών της οικογένειάς της και του συντρόφου της προχώρησε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Σύμφωνα με την εντολή του, δεσμεύονται οποιοδήποτε λογαριασμός, θυρίδα και κάθε χρηματοοικονομικό και χρηματοπιστωτικό προϊόν (μετοχές κλπ) εντοπιστεί στην κατοχή τους σε ελληνική τράπεζα.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβη στην κίνηση αυτή προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Παράλληλα, “παγώνουν” όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και του  Ιταλού συζύγου της και άμεσα συγγενικών της προσώπων (πατέρας,  αδέλφια) ενώ δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί της real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να έχει ιδρυθεί προσφάτως από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της.

Ήδη πραγματοποιείται έλεγχος για την εν γένει δραστηριότητας της εταιρείας.

Επίσης, διατάσσεται το “πάγωμα” κάθε μεταβίβασης και αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων που τυχόν ανήκουν στην Εύα Καϊλή.

Ό κ. Βουρλιώτης έχει ήδη αποστείλει την παραγγελία του σε όλες τις ελληνικές τράπεζες ζητώντας κινήσεις των λογαριασμών που θα εντοπιστούν ενώ αναμένεται να έχει άμεση συνεργασία με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του, κυρίως σε Βέλγιο και Ιταλία για τον εντοπισμό κινητής και ακίνητης περιουσίας της ευρωβουλευτού και στενών συγγενικών της προσώπων.

Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα η καθαίρεση της Εύας Καϊλή

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεδριάζει σήμερα στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate. Μέσα στα επόμενα 24ωρα, το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί εαν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη, μέχρι τη δίκη. Η ίδια είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς και αναμένεται να οδηγηθεί σε γυναικείες φυλακές των Βρυξελλών. Προφυλακίστηκαν ακόμη τρία άτομα. Δύο άτομα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Η Διάσκεψη των Προέδρων  και η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ζητήσουν την αντικατάσταση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου. Για αβάσιμους ισχυρισμούς, που εμπλέκουν το όνομά του στο εν λόγω σκάνδαλο, κάνει λόγο το Κατάρ.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Σχετικά Άρθρα:Την ανησυχία του εξέφρασε ο Ζ.Μπορέλ για το σκάνδαλο στο ΕΚ

“QatarGate”: Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα η καθαίρεση της Εύας Καϊλή – Επεκτείνεται η έρευνα

QatarGate: Η Corriere della Sera αναλύει την ψηφοφορία της 24ης Νοεμβρίου

La Repubblica για υπόθεση διαφθοράς στο ΕΚ: Σφραγίστηκαν για έρευνες τα γραφεία άλλων 4 Ιταλών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος