Ποιοι πρέπει να επανεξετάσουν την άρνησή τους για την 4η δόση – Τι λέει ο λοιμωξιολόγος Ι. Κιουμής (video) 

Στην κόπωση από τους αλλεπάλληλους εμβολιασμούς και στην αναμονή των επικαιροποιημένων εμβολίων για την Covid-19 αποδίδει την «πλήρη παύση των εμβολιασμών στη χώρα μας» ο Ιωάννης Κιουμής, ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας – Λοιμωξιολογίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς έναντι του κορονοϊού που καλούνται να κάνουν οι πολίτες για να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία, ο κ. Κιουμής επισήμανε το ότι γίνονται κάθε λίγο και λιγάκι «δεν είναι εποικοδομητικό στο κτίσιμο της εμπιστοσύνης για τον εμβολιασμό».

Και όπως τόνισε στην ΕΡΤ, «όλοι περιμένουν τον Οκτώβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια ώστε να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ετήσια κάλυψη από το εμβόλιο».

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο υπάρχουν κάποιες κατηγορίες πολίτών που πρέπει να επανεξετάσουν την άρνησή τους να κάνουν τέταρτη αναμνηστική δόση διευκρινίζοντας ότι αυτοί είναι όλοι όσοι «έχουν προβλήματα υγείας και όσοι είναι μεγάλης ηλικίας» καθώς μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Αναφερόμενος στο τι πρέπει να κάνουν οι νεαρότερες ηλικίες ο κ. Κιούμης υποστήριξε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο -από τα μέχρι τώρα στοιχεία- αν κερδίζουν κάτι με τον εμβολιασμό».

Να σημειωθεί ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν ενώ η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Όσον αφορά τα μέτρα ατομικής προστασίας ο ομότιμης καθηγητής Πνευμονολογίας αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας λέγοντας ότι «οι οδηγίες που δόθηκαν στον γενικό πληθυσμό δεν έλεγαν “πετάξτε τις μάσκες”». Αντιθέτως κάλεσε τον κόσμο να προφυλάσσεται φορώντας μάσκες σε πολυσύχναστα μέρη.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος