«DEFENDER EUROPE 21» υπό το βλέμμα Ν. Παναγιωτόπουλου και αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

Την Παρασκευή 07 Μαΐου 2021 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της πολυεθνικής ασκήσεως «DEFENDER EUROPE 21» στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης, μετά από σχετική πρόσκληση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και ο Υποστράτηγος Christofer Mohan της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Θεάτρου Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εξαιρετική εκδήλωση και φιλοξενία, επισήμανε τον κομβικό ρόλο και την σπουδαιότητα των διευκολύνσεων που παρέχει η Ελλάδα μέσω του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της «DEFENDER EUROPE 21» και τόνισε την διαχρονική φιλία των δύο χωρών που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μετεξελιχθεί σε ιδιαίτερα στενή σχέση στο πλαίσιο της πρόσφατης αναβάθμισης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)].

«DEFENDER EUROPE 21» υπό το βλέμμα Ν. Παναγιωτόπουλου και αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

Επίσης αναφέρθηκε στις στρατιωτικές σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ και στα πολλά και σημαντικά βήματα του τελευταίου έτους με πιο χαρακτηριστικό την ανάπτυξη της 101 Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στην Ευρώπη για την «ATLANTIC RESOLVE 20», όπου και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι υποδομές του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης για την υποδοχή τους, καθώς και στη μεταστάθμευση 12 μαχητικών αεροσκαφών F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα για συνεκπαίδευση με την επωνυμία «EARLY BIRD», παράλληλα με την συμμετοχή τους στην άσκηση «ASTRAL KNIGHT 21» της «DEFENDER EUROPE 21».

Εν κατακλείδι, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι η ισχυρή σχέση που έχει αναπτυχθεί με τις ΕΔ των ΗΠΑ έχει πολλαπλά οφέλη και καθιστά τις δύο χώρες πυλώνες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

«DEFENDER EUROPE 21» υπό το βλέμμα Ν. Παναγιωτόπουλου και αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ «DEFENDER EUROPE 21» υπό το βλέμμα Ν. Παναγιωτόπουλου και αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος