Δασκαλιό Κερατέας: Καταγγελίες μέσω της ΕΡΤ για απόπειρα εμπρησμού τα ξημερώματα – Bίντεο ντοκουμέντο

Φωτιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στον οικιστικό ιστό στο Δασκαλιό Κερατέας σημαίνοντας συναγερμό σε κάτοικους και Πυροσβεστική. Λόγω της επικινδυνότητάς της κατάστασης δόθηκε προειδοποίηση προληπτική εκκένωση μέσω του μηνύματος απο το 112 στους κατοίκους της περιοχή,  ωστόσο ευτυχώς η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού επεκταθεί. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” κατήγγειλε εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά, αναφέροντας μάλιστα ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που κατέγραψαν μάλιστα τα όσα είδαν σε σχετικό βίντεο ντοκουμέντο.

Στο παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ φαίνεται μια κόκκινη φωτοβολίδα καθώς πέφτει στην πλαγιά.

Στο βίντεο που ακολουθεί η φωτιά πλέον έχει ξεπάσπασει και ακούγεται κάτοικος που παρακολουθεί με αγωνία. “Δεύτερο λιμανάκι. Καίγεται… Καίγονται τα σπίτια.. Έρχονται για το πρώτο…” λέει βλέποντας τις φλόγες.

“Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο για ρίψη δυο φωτοβολίδων με πιστόλι προς την πλαγιά του βουνού στις 2.05. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων με κατεύθυνση προς τα σπίτια, ευτυχώς υπήρχαν δρόμοι περιμετρικά και με μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού ξεφύγει”, είπε ο δήμαρχος Κερατέας, προσθέτοντας πως αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία σε απόσταση 150 μέτρων, κατέγραψαν σε βίντεο τις φωτοβολίδες και τη φωτιά να εκδηλώνεται.

“Κι εμείς αναρωτιόμαστε αν ήταν εμπρησμός ή όχι, ωστόσο καταλαβαίνουμε πως δεν θα πήγαιναν παιδιά να παίξουν μέσα στη νύχτα, είπε ο κ. Λουκάς τονίζοντας πως εάν έφευγε η φωτιά, υπάρχει δίπλα ένας οικισμός που είναι κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα και θα ήταν πολύ δυσκολα τα πράγματα.

“Επειδή η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής εκείνης, προληπτικά, και διατέθηκαν 2 λεωφορεία για να μεταφερουν τους ανθρώπους αν χρειαστεί. Τελικά προλάβαμε”, σημείωσε και ανέφερε πως εγιναν αντιληπτά και 2 οχήματα με 2 επιβάτες το καθένα που κινούνταν χωρίς λόγο στην περιοχή. Τα στοιχεία των πινακίδων είναι στη διάθεση των αρχών και θα ελεγχθούν.

Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι είδαν ύποπτες κινήσεις

Οι υπάλληλοι της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος που πήγαν στο σημείο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, βρήκαν πράγματι υπολείμματα φωτοβολίδας που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των κατοίκων, ενώ στις έρευνες μπήκε και η ΕΛ.ΑΣ που εξετάζει τα στοιχεία και αναζητά τους δράστες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος