Δάφνη: Στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος – Βίντεο: Η οργισμένη επίθεση από τους συγγενείς της 31χρονης

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή σήμερα το πρωί ο 40χρονος ο οποίος δολοφόνησε τη 32χρονη σύζυγο του την περασμένη Παρασκευή, στη Δάφνη. Τον καθ’ ομολογία συζυγοκτόνο περίμεναν οι συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας οι οποίοι του επιτέθηκαν, εκσφενδόνισαν αντικείμενα εναντίον του και τον χτύπησαν προτού καταφέρουν οι αιφνιδιασμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ να τον φυγαδεύσουν στα ανακριτικά γραφεία της οδού Ευελπίδων.

Δείτε το βίντεο

Επιπλέον, σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του σε επίπεδο προανάκρισης και ήταν εκείνος που ενημέρωσε την αστυνομία για την αποτρόπαια πράξη του.

Οι λεπτομέρειες από τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς προανακριτικά σοκάρουν. Ο συζυγοκτόνος είπε ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με τη γυναίκα του, και όταν εκείνη πήγε για ύπνο, περίμενε να ξυπνήσει το ανήλικο παιδί τους το έστειλε να παίξει εκτός σπιτιού και παίρνοντας από την κουζίνα “το καφέ μαχαίρι, το μεγάλο” όπως είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς, της κατάφερε δύο χτυπήματα στο λαιμό, ενώ κοιμόταν. Μάλιστα της έκλεισε το στόμα μετά το πρώτο χτύπημα, ώστε να μην κάνει φασαρία και τη μαχαίρωσε για δεύτερη φορά. Η κοπέλα πέρασε 5 μαρτυρικά λεπτά προτού αφήσει την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος αμέσως μετά την πράξη του έπλυνε το μαχαίρι από τα αίματα, έβαλε και τα ρούχα για πλύσιμο και κάλεσε την αστυνομία. Ως αιτία για το στυγερό έγκλημα ανέφερε τη ζήλια.

Επίσης μίλησε και για τον μεγάλο καβγά της 11ης Ιουλίου. Οπως κατέθεσε όταν επέστρεψε από το μαγαζί τους, τη βρήκε κλειδωμένη στο δωμάτιό της. Όπως είπε ήθελε να μπει προκειμένου να εκτυπώσει κάποια χαρτιά στο μηχάνημα που βρισκόταν εκεί, ωστόσο εκείνη δεν του άνοιγε παρά τα επίμονα χτυπήματά του στην πόρτα, επί πέντε λεπτά. Όταν τελικά του άνοιεξ, ο ίδιος υποστηρίζει ότι του επιτέθηκε λεκτικά και επιχείρησε να τον σπρώξει, την χαστούκισε και τότε τον χαστούκισε και εκείνη.

Υπνεθυμίζεται ότι το περιστατικό είχε γίνει αντιληπτό από γείτονισσα η οποία προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΛΑΣ, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς οι αστυνομικοί που ηρθαν, δεν επιλήφθηκαν και έφυγαν άπραγοι.

Έρευνα και για τους 2 αστυνομικούς

Εν τω μεταξύ αντιμέτωποι και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες είναι οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι αν και έλαβαν σήμα υψηλής προτεραιότητας δεν κατέβηκαν καν από το περιπολικό όταν έφτασαν στο διαμέρισμα στη Δάφνη, για το οποίο είχε γίνει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις ενέργειες που φέρονται ότι παρέλειψαν να κάνουν οι αστυνομικοί οι οποίοι ενημερώθηκαν για συγκεκριμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Διαβάστε Σε έξι χρόνια 118 γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ Κ. Παπαδόπουλος, Αν. Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος