Την υφυπουργό των ΗΠΑ αρμόδια για θέματα μετανάστευσης και προσφύγων Νάνσυ Τζάκσον, ενημέρωσε για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Η Αμερικανίδα αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο υπουργείο εκφράστηκε θετικά για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ελληνικές Αρχές.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star εκτίμησε ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν δημιουργηθεί οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον Πειραιά και την Ειδομένη.
«Δεν υπάρχει σχεδιασμός αστυνομικής επιχείρησης στην Ειδομένη»
Ο Δημήτρης Βίτσας επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει στον σχεδιασμό μας αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης» και ζήτησε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης στις άλλες χώρες της Ευρώπης, να υπάρχει διαδικασία επιστροφής στην Τουρκία και μετεγκατάσταση από την Τουρκία.
«Να διαχειριστούμε εσωτερικά το ζήτημα των προσφυγικών ροών. Πάντως, δεν είναι μία υπόθεση, όπως θεωρούν μερικοί, κάποιων ημερών ή κάποιων εβδομάδων» συμπλήρωσε.
Με αφορμή τη διαφορά στον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε ότι «οι διακινητές διαμορφώνουν μία κατάσταση και τρέχουν να προλάβουν».
Ετοιμότητα της κυβέρνησης για έναν προσφυγικό «Ξενοκράτη»
Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε την ετοιμότητα της κυβέρνησης «για έναν προσφυγικό “Ξενοκράτη”, ο οποίος θα δομηθεί και πολιτικά και νομοθετικά και πρακτικά».
Ο Δημήτρης Βίτσας υπενθύμισε στις «χώρες του Βίζεγκραντ ή τις βορειότερες χώρες» τη θετική στάση της χώρας μας τη δεκαετία του ’90 όταν «πολίτες τους μετανάστευαν προς την Ελλάδα για να έχουν μία καλύτερη ζωή» ενώ επανέλαβε ότι «η λύση του προβλήματος είναι στη Συρία, στη Μέση Ανατολή».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος