Δ. Τσαλικάκης στο Πρώτο: Black Friday στην πλ. Αριστοτέλους και μαζί εμβόλιο (audio)

H 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης θα στήσει την Παρασκευή στην πλατεία Αριστοτέλους τις εμβολιαστικές της γραμμές εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι είναι μια μέρα που ο κόσμος θα κατέβει να ψωνίσει και θα έχει μεγάλη κινητικότητα. «Θα φέρουμε όλα τα συνεργεία που έχουμε στην διάθεσή μας, για όποιον θέλει να κάνει την πρώτη δόση χωρίς ραντεβού, γιατί η δεύτερη δόση είναι πάντα «κλειδωμένη» σε σχέση με την πρώτη και για όποιον θέλει να ρωτήσει και να πάρει πληροφορίες θα είμαστε εκεί» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Διοικητής της, 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Η συγκεκριμένη ΥΠΕ, έχει στημένα 177 εμβολιαστικά κέντρα. Από το καλοκαίρι και μετά έχει κάνει πάνω από 40 εξορμήσεις στα απομακρυσμένα χωριά της Θράκης και της Μακεδονίας. Μάλιστα, ο κ. Τσαλικάκης, σημείωσε πως όσο περνάει ο καιρός προσέρχεται περισσότερος κόσμος για την πρώτη ή την τρίτη δόση.

Από την άλλη, επιβεβαίωσε την μεγάλη πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας. «Μέσα στον Οκτώβριο πέρασαν 42.000 πολίτες από τα επείγοντα όλων των νοσοκομείων της υγειονομικής περιφέρειας. Περίπου 8000 από αυτούς, διαχειρίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν ως ύποπτα περιστατικά. Όλο αυτό δημιουργεί μια πίεση στο σύστημα και οι άνθρωποι που είμαστε δύο χρόνια στο σύστημα με όλα αυτά τα κύματα, δεν έχουμε μείνει κάποιο διάστημα που να μην δεχόμαστε πίεση».

Αυτή την φορά σε αυτό το κύμα, επεσήμανε ο κ. Τσαλικάκης, το υγειονομικό προσωπικό ξέρει να αντιμετωπίζει καλύτερα τα περιστατικά, υπάρχει η εμπειρία. «Πέρσι ήμασταν χωρίς το εμβόλιο και είχαμε την ελπίδα ότι όταν έρθει το εμβόλιο θα ανακόψει αυτή την πορεία, τώρα είναι πολύ κουραστικό αυτό που συμβαίνει σε ψυχολογικό επίπεδο, οι γιατροί είναι στρεσαρισμένοι γιατί οι άνθρωποι έρχονται σε αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, απευθύνοντας έκκληση στους νοσούντες με covid19 να μην καθυστερούν να εξεταστούν από γιατρό όταν επιμένουν τα συμπτώματα που έχουν εμφανίσει για περισσότερες από δύο ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος