Δ. Τσαγκάρης για τον κορονοϊό: Έχουμε μπει στην εποχή της ατομικής ευθύνης και αξιολόγησης

Εν αναμονή της σημερινής ανακοίνωσης της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας για τυχόν σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Δημήτρης Τσαγκάρης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «έχουμε μπει πια στην εποχή της ατομικής ευθύνης και της ατομικής αξιολόγησης, γεγονός που πρέπει να γίνει σαφές σε όλους».

«Η διασπορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς υπάρχουν ευαίσθητοι πληθυσμοί, συνήθως ανεμβολίαστοι, στους οποίους ο ιός έχει μεγάλη διείσδυση. Κατά μέσο όρο, πενήντα ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, δυστυχώς καταλήγουν», δήλωσε ο κ. Τσαγκάρης. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τα αυξημένα κρούσματα σε διπλά και τριπλά εμβολιασμένους ο κ. Τσαγκάρης δήλωσε ότι ευτυχώς η κλινική εκδήλωση του ιού είναι αρκετά ελαφρά και δεν συμβαδίζει με πίεση στο ΕΣΥ. «Η δυνατότητα που έχουμε στα νεότερα αντιικά φάρμακα για τις ειδικές κατηγορίες των ευαίσθητων συμπολιτών μας μάς δίνει ένα επιπλέον όπλο για να το αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο νοσοκομείο «Αττικόν» στα νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας εξέφρασε την άποψη ότι «σιγά-σιγά πρέπει να πάμε σε μια φιλελευθεροποίηση των μέτρων. Έχουμε μπει σε μια καινούργια φάση της πανδημίας, περιμένουμε ένα νέο τουριστικό κύμα, η κατάσταση είναι διαφορετική».

Είμαστε στην εποχή της ατομικής ευθύνης

Και όπως τόνισε, «είναι θέμα χρόνου η σταδιακή φιλελευθεροποίηση των μέτρων. Η Επιτροπή θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Οπωσδήποτε υπάρχει μια δικαιολογημένη ανησυχία για τα υψηλά νούμερα των κρουσμάτων. Ωστόσο, με την κατάλληλη επιτήρηση, θα το ελέγξουμε».

Εν αναμονή της σημερινής ανακοίνωσης της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας για τυχόν σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ο κ. Τσαγκάρης πρόσθεσε ότι «έχουμε μπει πια στην εποχή της ατομικής ευθύνης και της ατομικής αξιολόγησης, γεγονός που πρέπει να γίνει σαφές σε όλους». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι αριθμοί σε κρούσματα και σε απώλειες θα κρίνουν τα όποια κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά η γενική κατεύθυνση στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες είναι ότι σταδιακά τα μέτρα περιορισμού θα αρθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος