«Ανησυχούμε γιατί είμαστε μια χώρα που δεν έχει την εμβολιαστική κάλυψη που επιτρέπει την πλήρη χαλάρωση. Aνησυχούμε γιατί δεν πρέπει να δοθεί το λάθος μήνυμα στην κοινότητα ότι έχουμε τελειώσει ή ότι η κατάσταση δεν εγκυμονεί κινδύνους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής.
Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα η ενδοσχολική διασπορά
«Οι φοιτητές μας είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστά άνω του 70%, ανά την επικράτεια. Όταν τα μέτρα τηρούνται και επιτηρούνται, ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός. Αυτό το είδαμε και στα σχολεία όπου η ενδοσχολική διασπορά είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα», επισήμανε ο κ. Παρασκευής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού από τους εμβολιασμένους στους ανεμβολίαστους.
«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να γίνουν μεταδόσεις του κορονοϊού από τους εμβολιασμένους στους ανεμβολίαστους αλλά είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο που το εμβόλιο είναι διαθέσιμο εδώ και πολύ καιρό. Θα πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα και να δώσουμε κάποιες ελευθερίες στους εμβολιασμένους. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εμπιστευθούν το εμβόλιο προς όφελος της δικής τους και της δημόσιας υγείας».
Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εμπιστευτούν το εμβόλιο
Μιλώντας για όλους όσοι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν ο καθηγητής επιδημιολογίας ανέφερε ότι δεν πρέπει να τα βάλουμε μαζί τους. «Δεν πρέπει να κριτικάρουμε κάποιον αλλά να απαντήσουμε στα ερωτήματά τους. Να προσεγγίσουμε ειδικά τα άτομα στις αγροτικές περιοχές. Πρόσωπο με πρόσωπο, με ανθρώπους που εμπιστεύονται, να τους πείσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού. Αυτό είναι το ζητούμενο για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη».
Πώς σχολίασε την ακύρωση της παρέλασης στα Γρεβενά
Ο κ. Παρασκευής σχολίασε και την απόφαση του δημάρχου Γρεβενών να αναστείλει τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη λόγω της αύξησης των μολύνσεων από κορονοϊό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος