«Δεν νομίζω ότι με κατασταλτικά μέτρα θα γίνει κάτι. Ίσα ίσα το πρόβλημα θα επιδεινωθεί. Από το νηπιαγωγείο πρέπει να ξεκινήσουμε και μέσα από τα σπίτια» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νατσιός ερωτηθείς στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, σχετικά με τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βία και η παραβατικότητα μέσα στα πανεπιστήμια.
«Ό,τι γίνεται για να περιοριστεί το θέμα είναι καλό, αλλά είμαι σίγουρος ότι και του χρόνου αν πρώτα ο Θεός είμαστε καλά, τηλεφωνήσουμε και μιλήσουμε θα λέμε πάλι τα ίδια πράγματα. Νομίζω ότι πρέπει να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Είναι δύσκολα τώρα, με κατασταλτικά μέτρα και με απαγορεύσεις και με τιμωρίες. Εντάξει, καλές είναι, ακούγονται καλά στον κόσμο, να βάλουμε και ένα συρματόπλεγμα, να βάλουμε και άλογα, όπως έλεγε και ο κ. Μηταράκης να καλπάζουν γύρω γύρω από τα πανεπιστήμια. Μα το θέμα δεν είναι αυτοί που είναι έξω να μπουν μέσα. Τα παιδιά που είναι μέσα, να γαληνέψουν και επιτέλους να αποκτήσουν την ελληνική παιδεία. Ξέρετε, η ελληνική παιδεία είναι ανθρωποποιός, γαληνεύει και ηρεμεί. Αυτό χάσαμε» συνέχισε ο κ. Νατσιός.
«Στα πανεπιστήμια ξεβράζεται μία χρόνια πάθηση» επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη, ενώ αναφέρθηκε στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται πάρα πολλοί ανήλικοι.
«Βλέπετε ότι αυτό που κάποτε σε παλαιότερες εποχές θα είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, όταν θα εντοπίζονταν και θα συλλαμβάνονταν ανήλικα παιδιά τα οποία έχουν συμπήξει συμμορίες που περιφέρονται στους δρόμους και επιδίδονται σε βιαιότητες και όχι μόνο, σήμερα έγινε καθημερινή είδηση. Το κρίσιμο ερώτημα, είναι πώς καταντήσαμε έτσι ώστε να έχουν αγριέψει τα παιδιά μας να επιδίδονται σε βιαιότητες, όπως είπα, και να βλέπουμε ως αγέλες λύκων να κάνουν αυτά που κάνουν» σημείωσε ο κ. Νατσιός.
Ερωτηθείς τι εξήγηση δίνει σε αυτή την εικόνα όπως έχει διαμορφωθεί, ανέφερε τα εξής.
«Είχα γράψει κι ένα κείμενο παλαιότερα, γιατί τριάντα πέντε χρόνια ήμουν με παιδιά και με ενδιέφερε πάρα πολύ το θέμα, γιατί ερχόταν και πολλοί γονείς αγωνιούντες να με ρωτήσουν βλέποντας την εξέλιξη των παιδιών τους. Το πρώτο που έλεγα είναι ο πρώτος δάσκαλος, αγαπητοί μου, απαράμιλλος είναι η μάνα. Θα το πω όπως το είχα διαβάσει, έλεγε κάποιος σοφός, οι μαστοί της μάνας είναι τρεις, οι δύο για το πολύτιμο μητρικό της γάλα και ο τρίτος είναι το στόμα της. Όταν αυτό το στόμα της μάνας λοιπόν είναι γλυκό, γλυκαίνει και η γλώσσα του παιδιού, γι’ αυτό λέγεται και μητρική γλώσσα. Όταν είναι ξινό ή σιωπηρό, το παιδί ξινίζει ή δεν μιλάει. Δεύτερον, στο σχολείο δεν διδάσκεται πλέον, αυτό σας το λέει ένας δάσκαλος ο οποίος ήταν μέσα στη σχολική τάξη, η ελληνική γλώσσα όπως πρέπει με τα κείμενα όσων πρέπει. Τρίτον, είναι ο κατακλυσμός και η επίθεση που δέχονται τα παιδιά μας σήμερα από τις νέες τεχνολογίες, με αποτέλεσμα από την γενιά του παιχνιδιού να είμαστε σήμερα στην γενιά της οθόνης. Δηλαδή πού καταλήξαμε τώρα, είναι μία πολύ γενική αυτή αποτίμηση, α το πω απλά, όταν ένα παιδί δεν έχει λέξεις, δεν έχει λόγο να συνεννοηθεί για να συνομιλήσει και να λύνει διαφορές με έναν συνομήλικό του, φτάνει στην εξαλλοσύνη και στη βία. Δηλαδή δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μπορώ να σου εξηγήσω, αλλά θα σε πλακώσω στο ξύλο, να το πω έτσι απλά και λαϊκά, για να σε πείσω ότι έχω δίκιο».
Στο πολιτικό πεδίο, ερωτηθείς για τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο, τον οποίο έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρόεδρος της Νίκης, ο κ. Νατσιός επισήμανε «σίγουρα δεν έγινε η διαγραφή για την Πινακοθήκη να ξέρετε. Το πρόβλημα ήταν πολύ μεγαλύτερο και κράτησε πολύ καιρό. Εγώ θα πω ότι εδώ και ένα και ενάμιση χρόνο ο κύριος Παπαδόπουλος σχεδόν είχε ανεξαρτητοποιηθεί. Δρούσε αυτοβούλως, ανεξάρτητα, χωρίς να ενημερώνει το κίνημα. Με λίγα λόγια πήγαινε όπου ήθελε, έδινε συνεντεύξεις όπου ήθελε, χωρίς να γνωρίζω ούτε καν εγώ. Αλλά το ποτήρι ξεχείλισε όταν διοργανώσαμε τον προηγούμενο Νοέμβριο ένα επιτυχημένο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, η ΝΙΚΗ και με διαδικασίες δημοκρατικές ψηφίσαμε το καταστατικό μας, τα θεσμικά μας όργανα, την Εκτελεστική Επιτροπή που την ονομάζουμε Βουλευτήριο και τις ανεξάρτητες επιτροπές, όπως είναι η δεοντολογία και η Οικονομική Επιτροπή. Ο κ. Παπαδόπουλος μιλούσε για στημένα συνέδρια, αν και πήρε μέρος και ψήφισε. Αμφισβητούσε τα εκλεγμένα όργανα του κινήματος. Εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητούσε και εμένα. Και όταν τον παρότρυνα αρκετές φορές, μα αγαπητέ μου το πιο τίμιο σε αυτές τις περιπτώσεις και ανδροπρεπές, καταλαβαίνετε πως το λέω, μην παρεξηγηθώ, είναι να παραιτηθείς. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, δεν συνεννοούμαστε, δεν υπάρχει συναδελφικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις χωρίζουν οι δρόμοι μας. Δεν το έκανε και συνέχιζε δημοσίως, φαίνεται αυτό, να καταγγέλλει τη ΝΙΚΗ. Υπήρχε και μία δόση υπεροψίας και έπαρσης».
Απαντώντας στο κατά πόσο υπάρχει γενικότερη εσωκομματική γκρίνια που προκύπτει και από τα δημοσκοπικά ευρήματα που αφορούν στο κόμμα της Νίκης, ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Νατσιός σημείωσε «εμείς αυτή τη στιγμή οργανωνόμαστε σε όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας γραφεία, τοπικές κοινότητες, προσπαθούμε να εξαπλωθούμε, στήνουμε βάσεις σε όλη την πατρίδα. Δεν κοιτάω νυχθημερόν τους δημοσκοπικούς δείκτες. Το έχω πει και ας μην ακουστεί ως λαϊκισμός, ένας δημοσκοπικός δείκτης με ενδιαφέρει, η πορεία του ελληνικού λαού, η ελπίδα του, η οικονομική του κατάσταση να ανέβει. Και εξάλλου εγώ δεν είμαι πολιτικάντης που 20 και 30 και 40 χρόνια τρέφομαι μέσα σε κομματικά γραφεία. Μέχρι πέρυσι ήμουν στη σχολική αίθουσα και ένας λόγος που αναγκάστηκα τέλος πάντων, που εγκατέλειψα την αίθουσα, είναι και για τα θέματα της παιδείας και για τα εθνικά θέματα και για τα θέματα ταυτότητας που είναι πάρα πολύ επίκαιρα, ταυτότητας».
Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ταυτότητες, ερωτηθείς αν αληθεύει ότι η Νίκη αντιδρά στην παραλαβή των νέων ταυτοτήτων με τον προσωπικό αριθμό, ο κ. Νατσιός τόνισε «όχι μόνο διαφωνούμε, έχουμε καταθέσει και πρόταση νόμου που ζητούμε, τι πιο δημοκρατικό, την προαιρετικότητα. Το θέμα δεν είναι καινούριο. Ξέρετε, ο προσωπικός αριθμός, ίσως δεν έχει καταλάβει ο κόσμος, η ηλεκτρονική ταυτότητα, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα συγκεντρώνει σε ένα νούμερο τα οικονομικά σας στοιχεία, τα ιατρικά σας απόρρητα, τα φορολογικά σας, τα βιομετρικά σας στοιχεία ακόμη και γεωεντοπισμό θα κάνει. Θα έχουν πρόσβαση κάποιοι άνθρωποι. Αύριο μεθαύριο, θα υποβάλλω το βιογραφικό μου σε μία εταιρεία. Πιθανό σενάριο, έτσι; Υπόθεση εργασίας. Αυτός ο οποίος θα έχει πρόσβαση δεν ξέρουμε πώς θα γίνεται αυτό, θα βλέπει ότι εγώ έχω, παράδειγμα, μία ασθένεια η οποία είναι αποτρεπτική να με προσλάβει. (…) Το ξέρουμε ποιοι θα έχουν πρόσβαση; Καταρχάς να πω το ύποπτο, εντεκάμιση η ώρα το βράδυ τροπολογία στη Βουλή χωρίς να προηγηθεί δημοκρατική διαβούλευση, χωρίς συζήτηση στις επιτροπές, χωρίς συζήτηση στην Ολομέλεια. Είναι δυνατόν; Τα βράδια φέρνουμε πράγματα τα οποία είναι πονηρά και ύποπτα, όπως συνέβη και χθες το βράδυ με αυτό που έφερε η κυρία Ζαχαράκη, που ουσιαστικά από πίσω από κάποια δυσνόητα πράγματα κρυβόταν το ότι θέλουν να απαγορεύσουν στον λεβέντη αυτόν επίσκοπο Κισάμου, τον κύριο Αμφιλόχιο, να γίνει επίσκοπος Χανίων. (…) Απλώς η ελληνική κυβέρνηση, γιατί τότε ξεφτιλίστηκε και η κυβέρνηση και η κυρία Σακελλαροπούλου γιατί μπροστά στον πρόεδρο τότε Σταϊνμάγερ της Γερμανικής Δημοκρατίας, ήπιαν το αμίλητο νερό. Ο μόνος που μίλησε και για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο και για τις ευθύνες της γερμανικής κυβέρνησης που μπήκαμε στα εγκληματικά μνημόνια, στο ΔΝΤ κτλ. ήταν ο επίσκοπος Κισσάμου. Και γι’ αυτό τιμωρήθηκε» τόνισε καταλήγοντας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος