Δ. Μιχαηλίδου στην ΕΡΤ: Πότε θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα – Γραμμή Παιδικής Προστασίας το 1107 (video)

Με δύο έκτακτες δόσεις το Δεκέμβριο όλοι οι δικαιούχοι (173.000) των επιδομάτων αναπηρίας θα λάβουν 250 ευρώ και διπλάσια δόση θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εισοδήματος Αλληλεγγύης με πρώτη πληρωμή στις 15 Δεκεμβρίου και επόμενη στις 28, υπενθύμισε η Δόμνα Μιχαηλίδου και πρόσθεσε ότι αν προκύψουν παραπάνω ανάγκες τα μέτρα θα επεκταθούν ενώ ήδη έχουν συμπερiλάβει άστεγους και κακοποιημένες γυναίκες από δομές. Οι καταγγελίες σχετικά με κακοποίηση παιδιών χάνονται, γιατί υπάρχει φόβος επiσήμανε η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το Εθνικό σχέδιο δράσης που ανακοινώθηκε χθες.

Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η πληροφορία φθάνει, ενώ μέχρι στιγμής οι καταγγελίες είναι ελάχιστες.

Ήδη γίνεται πολύ συγκεκριμένη εκπαίδευση στην αστυνομία, στο σχολείο, στα Πανεπιστήμια  για το θέμα της παιδικής κακοποίησης, και σε κάθε σχολείο θα υπάρχει υπεύθυνος, ανέφερε.

Για όσους φοβούνται να καταγγείλουν στην αστυνομία ή τον εισαγγελέα, η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι επαγγελματίες υπάρχουν 24 ώρες το 24ωρο στην 1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας.

Εχουμε πολλά να κάνουμε αλλά έχουμε ξεκινήσει, πρόσθεσε και αναφερόμενη στο παρελθόν είπε ότι δεν υπήρχε καν μητρώο για τους εργαζόμενους.

Στο Αττικό Νοσοκομείο έχουμε το δεύτερο στην Ελλάδα Κέντρο με ειδικά δωμάτια και συγκεκριμένο πρωτόκολλο, όπου τα παιδιά υποβάλλονται σε έλεγχο, πριν εφαρμοστεί εισαγγελική εντολή απομάκρυνσης από οικογένεια, καθώς μέχρι σήμερα ελέγχονταν  για πράγματα που δεν ανταποκρίνονταν στο πρόβλημα, είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Η εμβολιαστική κάλυψη από 44% τον Ιούλιο, έφτασε στο 90% τον Αύγουστο και τώρα βρίσκεται στο 94%, ενώ στο 50% έφτασε και η κάλυψη για την τρίτη δόση, είπε.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος