Δ. Μαύρος στο ΕΡΤNews για Ευρωεκλογές: Από πού κινδυνεύει να έχει απώλεια ψήφων η ΝΔ – Το δίπολο Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

Τα διλήμματα της κάλπης στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, το στοίχημα της συμμετοχής, τα θέματα που θα καθορίσουν την ψήφο, τα κριτήρια των ψηφοφόρων, τις «διαρροές» αλλά και τη «μάχη» της Κεντροαριστεράς σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά.

«Ο χρόνος που έχουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές δεν είναι μικρός αν σκεφτείτε ότι πλέον ο διαπιστωμένος πολιτικός χρόνος είναι πάντοτε πυκνός», τόνισε στην αρχή ο κ. Μαύρος.

Συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αποχή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η δομή της αποχής δεν ξέρεις ποτέ από πού θα έρθει. Βεβαίως πάντα στις ευρωεκλογές η θεωρία λέει ότι τα κόμματα έχουν μία φθορά».

Σχετικά με τα κριτήρια ψήφου, ο κ. Μαύρος ανέφερε: «Είναι πληγωμένο το θυμικό των Ελλήνων σε διάφορα περιφερειακά θέματα τα οποία όμως, φορτίζουν πολύ έντονα το τοπίο και άρα ανεβάζουν τις προσδοκίες και τις «απαιτήσεις» από την ακρίβεια, που είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Δίπλα στην ακρίβεια έχει αρχίσει να παρεισφρύει μία παραφυάδα αυτού του πράγματος, που λέγεται προσωπικό εισόδημα το οποίο μοιάζει να είναι λίγο διαφορετικό, γιατί έχουμε ξεπεράσει το σημείο που παλαιότερα οι πολίτες έλεγαν “δεν μπορείς να μου λύσεις την ακρίβεια, οπότε δώσε μου εμένα τα λεφτά, να δω εγώ πώς θα κουμαντάρω την καθημερινότητά μου”. Οι αναλυτές έχουν αρχίσει να βγαίνουν και να λένε ότι σε απόλυτα νούμερα έχουμε μείνει πίσω σε σχέση με την Ευρώπη, δηλαδή υστερούμε σε σχέση με αναλογία αποδοχών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να έχει (σ.σ. απώλεια ψήφων) περισσότερο από τα δεξιά της. Ένας από τους παίκτες που θα φαινόταν να είναι ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ, παραδείγματος χάρη. Ωστόσο, έχει μπερδέματα εσωτερικά και άρα δεν μπορεί να αποτελέσει απώλεια», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB.

«Σήμερα βγήκε μία δημοσκόπηση που βγάζει το ΣΥΡΙΖΑ σε δύο μονάδες μπροστά (σ.σ. από το ΠΑΣΟΚ) ενώ την προηγούμενη βδομάδα βγήκε μία άλλη η οποία έδειξε τα δύο κόμματα να είναι σχεδόν ισοπαλία. (…) Παρατηρείται ότι ο κ. Κασσελάκης είτε τον πυροβολούν μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ είτε έξω από αυτό και δεν τον σκοτώνουν, μαθαίνει, θρέφεται από αυτό το πράγμα και με τον καιρό αποκτά μία μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση από αυτή που είχε όταν ξεκίνησε» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαύρος.

«Ο κ. Ανδρουλάκης όσο προσπαθεί να ζυγίσει τις καταστάσεις, να είναι πολιτικά ορθώς, μάλλον φαίνεται ότι χάνει από αυτό, ενώ παλαιότερα αυτό του προσέθετε μονάδες», είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος