Δ. Κουτσούμπας: Να επιταχθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία

«Η ζυγαριά γέρνει σταθερά υπέρ των κερδών της ιδιωτικής υγείας ακόμα και τώρα, μέσα στην πανδημία, που τα κοράκια στην υγεία συνεχίζουν να θησαυρίζουν, ενώ μπαίνουν και σε εφαρμογή τα σχέδια για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ ακόμα και με κλείσιμο Νοσοκομείων«, τόνισε από την Καλαμάτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συμπληρώνοντας ότι «καμιά αναβολή δεν μπορεί να πάρει ο αγώνας για την υγεία του λαού, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, ζει με την αγωνία, τον τρόμο που γεννά η πανδημία».

«Κι όταν μιλάμε για την υγεία του λαού, μιλάμε και για τον αναγκαίο εμβολιασμό και για τα μέτρα προστασίας στους κρίσιμους χώρους και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», πρόσθεσε.

«Εμβολιαστικό πρόγραμμα με ιατρικό έλεγχο»

Απαιτείται επίσης φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, με μαζικά διαγνωστικά τεστ για όλους με ευθύνη των επιχειρήσεων, με αραίωση των τμημάτων και όχι συγχωνεύσεις στα σχολεία και τις σχολές, με μέσα μαζικής μεταφοράς με πυκνά δρομολόγια και αύξηση του στόλου τους, είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε ειδικά στη Μεσσηνία:

«Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας που για τη Μεσσηνία σημαίνει: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας για να μπορεί να λειτουργεί πλήρως για όλες τις ασθένειες, να σταματήσει να είναι μίας νόσου, να απεμπλακεί από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, με ανάπτυξη νέων εμβολιαστικών κέντρων στον νομό και στελέχωση αυτών που λειτουργούν ήδη.

Όλοι τους, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν σημαία τους τη δήθεν αρμονική συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας που έφερε τα δημόσια νοσοκομεία, συνολικά τις δημόσιες δομές υγείας, σε αυτά τα χάλια.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνει ότι βγαίνει στα κεραμίδια για την πανδημία και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν. Λέει μάλιστα πως «παρά τις επιμέρους διαφορές διαμορφώνεται ένα κοινό μέτωπο λογικής για άμεσα μέτρα προστασίας, ανάμεσα στους φορείς και τα πολιτικά κόμματα».

«Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισε η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ τα κράτησε κλειστά»

Η λογική λέει, να επιταχθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές, και όχι να παζαρεύεις μαζί τους το ύψος της αποζημίωσης, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η λογική λέει, οι νοσοκομειακοί γιατροί να δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες και όχι με τα 65ωρα που προσπάθησε να τους επιβάλλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ»

Στο ερώτημα που πολλοί καλοπροαίρετα διατυπώνουν, αν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που απαντά ευθέως και χωρίς περιστροφές: ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και τόνισε ότι «κανένα από τα αστικά κόμματα δεν έχει τέτοιο σχέδιο και ούτε θα μπορούσε να έχει, γιατί το σχέδιο τους, με ορισμένες παραλλαγές βέβαια, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λίγων, των καπιταλιστών».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν κακοποιώντας την έννοια της προόδου»

«Πρόοδος», λέει ο Μητσοτάκης, «είναι η αλλαγή, η δυνατότητα προσαρμογής σε έναν κόσμο που αλλάζει». Τι σημαίνει αυτό που λέει η ΝΔ για τους εργαζόμενους, το λαό;

Η πρόοδός τους είναι ταυτισμένη με την καπιταλιστική κερδοφορία.

Είναι τόσο μεγάλη η κοροϊδία, που ο Μητσοτάκης φτάνει στο σημείο να λέει, πως «πρόοδος είναι η μείωση των ανισοτήτων» και ότι η μεγαλύτερη ανισότητα είναι «ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δουλειά και σε αυτούς που δεν έχουν, γι αυτό λέει ανάπτυξη που θα φέρει τάχα δουλειές!

Από κοντά κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέσυρε τα περί «προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης», μπας και συγκινήσει τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε με αυτά τα συνθήματα.

Από πού κι ως πού είσαι με την πρόοδο και απέναντι από τη «δεξιά», όταν ψηφίζεις τα νομοσχέδιά της; Όταν στηρίζεις το Ταμείο Ανάκαμψης, τη νέα θηλιά στο λαιμό του λαού; Όταν από κοινού στηρίζεις την εξωτερική και δήθεν αμυντική πολιτική, όπως λέει ο Μητσοτάκης που ενισχύει δήθεν τη θέση της Ελλάδας σε επικίνδυνο περιφερειακό παίκτη; Κι όταν μιλάμε για παίκτες εννοούμε τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.

Μπορείς να μιλάς εν ονόματι τις προόδου και της δημοκρατίας, με μέτωπο τη «δεξιά», όταν έχεις συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά;

Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός μας: «Δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα». ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν, για το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής της «προοδευτικής» διακυβέρνησης, κακοποιώντας την έννοια της προόδου».

«Ο νόμος Χατζηδάκη μας οδηγεί σε εργασιακή ζούγκλα»

Σε μια περιοχή, όπως η Μεσσηνία – η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό, δημιουργούνται νέες ξενοδοχειακές μονάδες δίπλα στις παλιές και εκτοξεύεται κάθε καλοκαίρι η επισκεψιμότητα – η μεγάλη εργοδοσία έχει προ πολλού εφαρμόσει τον νόμο Χατζηδάκη.

Εδώ, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού γνωρίζουν από πρώτο χέρι, τι σημαίνει υπερεντατικοποίηση της εργασίας, όταν για παράδειγμα την τελευταία τουριστική περίοδο, στις 5άστερες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, οι περίπου 10 καμαριέρες έβγαζαν δουλειά για 30 και 40. Έφταναν να καθαρίζουν η καθεμιά έως και 27 δωμάτια τη μέρα.

Εδώ, έχουν καταρριφθεί ένα προς ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και του Χατζηδάκη, ότι δήθεν οι εργαζόμενοι θα διαπραγματεύονται με τον εργοδότη, αν τελικά θα δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα.

Οι 14 ώρες δουλειάς την μέρα, που έφταναν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, δεν ήταν αποτέλεσμα καμιάς διαπραγμάτευσης. Κι αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά εδώ στην Καλαμάτα

Πυροσβεστική υποστελεχωμένη με μέσα πυρόσβεσης λειψά και απαρχαιωμένα, τα είδαμε στη Μεσσηνία, και αυτό το καλοκαίρι.

«Έγιναν αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά έργα; Θωρακίστηκε το σύστημα υγείας;»

Ο προσανατολισμός όλων των έργων υποδομής, είναι η εξυπηρέτηση του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, η μετατροπή της Καλαμάτας σε “Ουδέτερη Πόλη”, «έξυπνη πόλη».

Με την «πράσινη μετάβαση» καμιά σχέση να μην έχει με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας. Ακόμα παλεύουν οι αγρότες και οι κάτοικοι των χωριών της Μεσσηνίας να μαζέψουν τα κομμάτια τους από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Εδώ στην Καλαμάτα, υλοποιείται η Συμφωνία για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας. Μια συμφωνία που δημιουργεί στην ουσία, ένα υπερΝΑΤΟικό αεροπορικό κέντρο εκπαίδευσης, ιδιοκτησίας μιας ιδιωτικής ισραηλινής εταιρείας που το κυρίαρχο στοιχείο της λειτουργίας της, είναι η αύξηση της κερδοφορίας της, με ό,τι επιπτώσεις έχει αυτό στην εκπαίδευση των πιλότων, αλλά και την ασφάλεια της περιοχής.

Παρά την κοκορομαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιου από τους δύο η συμφωνία ήταν πιο “ασύμφορη”, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ, ούτε τα άλλα αστικά κόμματα, διαφωνούν επί της ουσίας, με τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική επιθετική βάση, εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων σε βάρος των λαών.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος