Δ. Κοφτερίδης: Αναπόφευκτη η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης, Διαμαντής Κοφτερίδης. «Ήταν κάτι που αναμέναμε» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» τόνισε ότι είναι αναπόφευκτη η εξάπλωση της συγκεκριμένης μετάλλαξης στη χώρα μας.

«Έχουμε ένα στέλεχος το οποίο ενδέχεται να επικρατήσει γι αυτό και πρέπει να παρθούν μέτρα, τα οποία ήδη κάποιες χώρες έχουν λάβει» τόνισε ο καθηγητής.

Σε ερώτηση γιατί δεν εντοπίζεται άμεσα στα τεστ η συγκεκριμένη μετάλλαξη σε ταξιδιώτες απάντησε ότι υπάρχει η ευαισθησία και η ειδικότητα της μεθόδου. «Σημασία έχει ο χρόνος διεξαγωγής του τεστ» εξήγησε.

Για τα εμβόλια και για το κατά πόσο καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον είπε ότι οι μελέτες που αναμένονται θα δείξουν. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα εμβόλια θα εξακολουθήσουν να έχουν μια δραστικότητα, ενδεχόμενα μειωμένη αλλά σημαντική, για να μη νοσήσουμε σοβαρά και για να αποφύγουμε τους θανάτους» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί στο παρελθόν από τη μετάλλαξη Δέλτα απάντησε ότι είναι πιθανό να νοσήσει στο μέλλον και από την μετάλλαξη Όμικρον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος