Δ. Καλαματιανός στο Πρώτο: Διπλές εκλογές τον Ιούνιο για να βρεθεί πολιτική διέξοδος (audio)

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές. Παραίτηση κυβέρνησης και εκλογές για να βρεθεί πολιτική διέξοδος σε αυτό το πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Μαζί, διπλές εκλογές, για να μην υπάρχουν διπλά έξοδα. (…)  Αυτή θα ήταν η βέλτιστη λύση για να υπάρξει διέξοδος στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και να υπάρξει μια απάντηση σε αυτή την προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας που υπάρχει στη χώρα. Εφόσον αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από την κυβέρνηση, προχωράμε στην κοινή διατύπωση της πρότασης δυσπιστίας. Βεβαίως εκεί θα αναγκαστεί ο κύριος Μητσοτάκης να έρθει στη Βουλή να συζητήσει και για το έγκλημα των Τεμπών, γιατί απείχε και δεν ήταν παρών στη συζήτηση του πορίσματος» συμπλήρωσε ο κ. Καλαματιανός.

Όσο αφορά στην πρόταση δυσπιστίας και το διαδικαστικό κομμάτι, ο κ. Καλαματιανός περιέγραψε πως έχει γίνει επαφή μεταξύ των δύο κομμάτων για να υπάρξει συνδιαμόρφωση του κειμένου και να κατατεθεί το τελικό κείμενο και από τις δημοκρατικές, προοδευτικές κοινοβουλευτικές ομάδες που θα στηρίξουν την πρόταση. «Διαδικαστικά θα προχωρήσει το θέμα. Το μείζον είναι να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση αυτό το τριήμερο και να υπάρξει ανάδειξη όλων των πτυχών αυτού του τύπου των υποθέσεων με κυρίαρχο το έγκλημα των Τεμπών. Γιατί πραγματικά μας έχει κάνει φοβερή εντύπωση γιατί ήμουνα και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, αυτή η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να κρύψει τα κυβερνητικά στελέχη που εμπλέκονται με αυτή την υπόθεση, με αυτό το έγκλημα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν θα συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εφόσον υπάρξει αίτημα από το ΠΑΣΟΚ για προκαταρκτική εξέταση, όπως προανήγγειλε νωρίτερα μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Δημήτρης Μάντζος, απάντησε ο κ. Καλαματιανός πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα το εξετάσει. «Με εκπεφρασμένη τη διάθεση της κυβέρνησης να απορρίπτει και να αμνηστεύει και να προστατεύει με ασυλίες τον Κ. Καραμανλή και τους άλλους υπουργούς, τον κύριο Καραγιάννη και τον κύριο Τριαντόπουλο, που εμπλέκονται με αυτό το έγκλημα, εμείς θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε τις επόμενες μέρες».

«Ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε τη θέση του. Παρότι δεν έχει καμία εμπλοκή, δεν έχει καμία ευθύνη για όλα αυτά που έχουν συμβεί. Ίσα ίσα που έκανε αυτά που μπορούσε να κάνει ως υπουργός, ζητά να αρθεί η ασυλία του και να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ή της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, πράγμα που αρνείται πεισματικά να το κάνει ο κ. Καραμανλής από την πρώτη στιγμή» προσέθεσε ο κ. Καλαματιανός.


«Είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Δεν έχουν ξανασυμβεί όλα αυτά στη μεταπολίτευση.
Έχουμε την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από τις πρώτες ώρες που συνέβη αυτό και πραγματικά περιμένουμε να έχουμε απαντήσεις για το ποιος μοντάρει τις συνομιλίες και κυρίως που είναι πολύ σημαντικό ποιος διένειμε στα μέσα αυτές τις μονταρισμένες συνομιλίες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, γιατί προκύπτει μια προσπάθεια συγκάλυψης και μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης για να επιβεβαιωθεί το αφήγημα που από τις πρώτες ώρες η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει, δηλαδή ότι για όλα φταίει μόνο το ανθρώπινο λάθος και κανένας άλλος. Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα. Βεβαίως και το ζήτημα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που βεβαίως κυβερνά. Η προσέγγιση ότι είναι λάφυρο τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων στο κυβερνών κόμμα είναι ζητήματα πάρα πολύ σημαντικά. Έχουμε το τεράστιο θέμα των υποκλοπών, τις παρακολουθήσεις συνομιλιών των πολιτικών αντιπάλων, της ηγεσίας του στρατεύματος, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ που συνδέονται και με το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του πρωθυπουργού. Είναι λοιπόν πάρα πολλά. Είναι βαριά η προσβολή στη Δημοκρατία. Ήταν πιστεύω μια πολύ λανθασμένη κίνηση του πρωθυπουργού να μην παρίσταται εκεί. Θα έπρεπε να δείξει σεβασμό στα θύματα, στους συγγενείς και στις χαροκαμένες μάνες τουλάχιστον και να βρεθεί εκεί και να συζητήσει και να ακούσει το τι έλεγαν τα κόμματα, όλα τα κόμματα σχετικά με το τεράστιο αυτό ζήτημα, το τεράστιο αυτό έγκλημα. Τώρα λοιπόν δεν θα μπορέσει να ξεφύγει. Θα είναι εκεί. Θα γίνει η συζήτηση και για το έγκλημα των Τεμπών βεβαίως και για όλα τα άλλα, όλες τις άλλες προσβολές που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση στο κράτος δικαίου και στη δημοκρατία» είπε καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος