Δ. Φουφόπουλος, δικηγόρος 14χρονης που υπέστη ξυλοδαρμό: Υπεβλήθη μήνυση – Το παιδί νιώθει απροστάτευτο στο σχολείο (video)

Με αφορμή την καταγγελία μιας μητέρας ότι η κόρη της έχει υποστεί συστηματικό bullying στο σχολείο όπου φοιτούσε και ο 14χρονος Μάκης, που έβαλε τέλος στη ζωή του, μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Φουφόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας καταγγέλλοντας την έλλειψη αντανακλαστικών από το υπουργείο Παιδείας.

«Η δική μας ιστορία δυστυχώς είναι η πρώτη χρονολογικά. Έχει ξεκινήσει συστηματικό bullying (εκφοβισμός) από αρχές της χρονιάς. Φτάσαμε αρχές Οκτωβρίου που υπέστη ένα πολύ σκληρό και βίαιο ξυλοδαρμό» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Φουφόπουλος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 14χρονης, η μητέρα της μαθήτριας, με εξώδικο της, ενημέρωσε επίσημα τόσο το υπουργείο Παιδείας, τον διοικητή του Α.Τ. Κολωνού και τον διευθυντή του σχολείου για την ενδοσχολική βία.

Δεν έχει επιληφθεί του συμβάντος κάποιος αρμόδιος

Και όπως αποκάλυψε ο συνήγορος, παρά τις νομικές ενέργειες της οικογένειας της μαθήτριας δεν έγινε τίποτα.

«Μετά από λίγες ημέρες έγινε και δεύτερος ξυλοδαρμός» με αποτέλεσμα το Νοέμβριο του 2021 η μητέρα να υποβάλλει μήνυση.

Όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ ο κ. Φουφόπουλος, όλο αυτό το διάστημα «δεν έχει επικοινωνήσει με το παιδί κάποιος σχολικός ψυχολόγος, ούτε έχει επιληφθεί του συμβάντος κάποιος αρμόδιος».

Ιδιαίτερα επικριτικός για την εξέλιξη της υπόθεσης ο κ. Φουφόπουλος επισήμανε ότι του έκανε εντύπωση ότι οι επίσημοι φορείς, μετά την αυτοκτονία του 14χρονου, υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν κάτι.

«Το υπουργείο γνώριζε επίσημα. Είχαμε κοινοποιήσει εξώδικο. Από εκεί και πέρα αν κάποιος δεν πρόλαβε να ασχοληθεί αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα του υπουργείου. Ζητάμε απαντήσεις γι’ αυτή την καθυστέρηση».

Όπως επισήμανε ο κ. Φουφόπουλος, μετά τη διαρροή του βίντεο με τον ξυλοδαρμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το παιδί είχε αρχίσει να ντρέπεται και να φοβάται να πηγαίνει σχολείο. «Είχαμε καθημερινούς εξευτελισμούς, φτυσίματα, βρισιές. Ένα παιδί αυτοθυματοποιείται και νιώθει απροστάτευτο», τόνισε.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος